• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turnir Borik 2019 – Rekordna nagrada za bolji kvalitet i veću posjetu!

Autor mondo.ba

Organizatori predstavili tradicionalni turnir u malom fudbalu Borik 2019 koji se ove godine igra za rekordnu nagradu 20.000 KM.

 Turnir u malom fudbalu Borik 2019 - reokrdna nagrada 20.000 KM Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Novo, 44. po redu izdanje turnira u malom fudbalu počeće 2. decembra u banjalučkoj dvorani Borik, a ove godine okupiće 64 seniorske ekipe koje će se boriti za rekordnu nagradu.

Pobjedniku turnira Borik 2019 pripašće 20.000 KM, što je najveći iznos u istoriji ovog takmičenja, ali i u regionu.

Možda će vas zanimati

 "Želimo da uvedemo novitete, prikupljali smo iskustva iz regiona, a cilj nam je da turnir bude najjači u regionu. Prvi put djeca će imati besplatnu kotizaciju, za U12, U14 i U16 kategorije, a osim toga što će djeca moći besplatno da igraju učestvovaće ekipa iz dječijeg doma 'Rada Vranješević'. Očekujemo ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i FBIH, cilj nam je da najbolji pobijedi, ali i da dođu što kvalitetnije ekipe“, rekao je direktor SC Borik, Nenad Talić.

On je najavio brojne zabravne sadržaje i nagrade za publiku i zahvalio se za podršku Gradu Banjaluka, koji je pokrovitelj turnira, te Banjalučkoj pivari, koja je obezbijedila glavnu novčanu nagradu.

Fudbaleri će se takmičiti u seniorskoj kategoriji, omladinskim kategorijama U12, U14 i U16, kategoriji veterani 35+ i novoj kategoriji veterani 50+. 

"Sport je jedan od strateških ciljeva Banjaluke, a sa novom dvoranom koja je izgrađena i sa još dva projekta za iduću godinu mislimo da ćemo u periodu do 2022. Imati utrostručene kapacitete za sportske klubove i rekreativce. Uz ovaj generalni cilj je da se sportom bavi više ljudi podržali smo napore da se ovaj turnir vrati na onaj nivo kada je dvorana Borik bila puna. Vjerujemo da će već ove godine ovaj turnir sa marketingom, kvalitetom, promocijom i većim brojem publike biti najveći ili jedan od najvećih turnira u regionu“, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Organizatori turnira Borik 2019. zbog zgusnutog rasporeda događaja u dvorani Borik ove godine ograničili su broj učesnika, tako da će se u seniorskoj kategoriji takmičiti 64 ekipe, u kategoriji veterana 35+ 16 ekipa, kategoriji veterani 50+ osam ekipa i po 16 ekipa u omladinskim kategorijama. Kotizacija za seniore iznosi 200 KM, za veterane 150 KM po ekipi, dok je za omlasinske kategorije besplatna.

 PR menadžer Banjalučke pivare Milka Stanivuković istakla je odličnu saradnju ove kompanije sa Sportskim centrom Borik i turnirom u malom fudbalu uz nadu da će ona biti još uspješnija.

"Nakon dobre saradnje sa dvoranom Borik godinama podržavamo i ovaj turnir koji iz godine u godinu raste. Sudeći premao onome što se priprema on će biti još uspješniji, očekujemo i veliku posjetu, dobar fudbal i uspješniji turnir“, rekla je Stanivukovićeva.

Pobjedniku turnira Borik 2019 pripašće 20.000 KM, a drugom finalisti 4.000 KM. U selekciji veterana nagradni fond iznosiće 50 odsto od uplaćenih kotizacija, od čega će pobjedniku pripasti dvije trećine, a poraženom finalisti trećina.

Utakmice će se igrati 2 puta po 12 minuta, odnosno 2 puta po 20 minuta u eliminacionoj fazi u kategorijama seniori i veterani 35+., dok će kategorije veterani 50+ i omladinske kategorije igrati 2 puta po 10 minuta u grupnoj , odnosno 2 puta po 15 minuta u eliminacionoj fazi.

Novitet na ovogodišnjem turniru je i uvođenje tajm auta, jednog po meču do polufinala, a u polufinalu i finalu jednog po poluvremenu, te maskota turnira - Turnirko.

Direktor SC Borik Nenad Talić simbolično je uručio novinaru "Glasa Srpske" Darku Pašagiću ključ novootvorene kancelarije za novinare  u dvorani Borik koja će od danas biti na raspolaganju novinarima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC