• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda "juri" VELIKO trenersko ime: Ćavi Paskval preuzima crveno-bele?

Autor mondo.rs

Trofejni stručnjak mogao bi na upražnjenu klubu na Malom Kalemegdanu, prenosi Sport Klub.

 Ćavi Paskal pregovara sa KK Crvena zvezda Izvor: NEBOJSA PARAUSIC/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Naslednik trenera Milana Tomića mogao bi da bude stranac!

Kako prenosi "Sport klub"Crvena zvezda je u pregovorima sa Ćavijem Paskvalom, renomiranim španskim stručnjakom, koji je sa Barselonom bio prvak Evrolige 2010. godine, a u ovom trenutku je bez angažmana.

Možda će vas zanimati

Isti izvor prenosi da bi "dogovor uskoro trebalo da bude postignut", pre svega zbog napornog tempa za tim - za deset dana odigraće pet mečeva u ABA ligi i Evroligi.


Paskval ima 47 godina i trenerskim poslom bavi se još od devedesetih godina prošlog veka, a strpljivim radom stigao je do opreme Barselone koju je predstavljao osam godina. Napustio je klub u sezoni 2015/16, a potom vodio Panatinaikos sa kojim je bio dvostruki prvak Grčke.

Ipak, dobio je otkaz sredinom sezone 2018/19 zbog loših rezultata u Evroligi.

USPESI

Paskval je kao trener Barselone osvojio četiri puta ACB Ligu, četiri Superkupa Španije, tri Kupa Španije i jednu Evroligu. Kao trener Panatinaikosa osvojio je dva puta prvenstvo Grčke i jedan Kup. U sezoni 2009/10 izabran je za trenera godine u Evroligi.

Prvi čovek kluba Nebojša Čović je na konferenciji na medije, na kojoj je potvrdio da se klub sporazumno rastao sa Milanom Tomićem, bio upitan i za njegovog naslednika, kazavši da je mladi trener opcija, ako "ima autoritet i znanje", dok je kazao i da Zvezda nema novca za skupog stručnjaka.

"Mi nemamo para da plaćamo trenere 500 ili 600 hiljada evra i da mu uz to dajemo auto 'A' klase, stan od 100 kvadrata. Te pare nemamo. Zagovornici smo da se i mladim trenerima daje šansa".

Videćemo da li će se pregovori sa Paskvalom završiti uspešno, a vredi napomenuti da će ekipu protiv Barselone (četvrtak, 21 čas) voditi dosadašnji pomoćnik Milana Tomića - Andrija Gavrilović,o kome smo juče detaljnije pisali.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC