• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bombarder" iz zadnje linije "rudara": Pekijine "makazice" gol kola (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Defanzivac Rudar Prijedora trećim ovosezonskim golom donio tri boda svom timu u duelu sa Slavijom, ali i osigurao lidersku poziciju u rubrici MONDO Tim kola Prve lige Republike Srpske.

Tri gola u devet prvenstvenih utakmica učinak je kapitena Rudar Prijedora Nemanje Pekije (26) u dosadašnjem dijelu sezone u Prvoj ligi RS.

Rekao bi neko, ništa posebno, ali ako se u vidu ima činjenica da je riječ o fudbaleru koji igra na poziciji štopera, onda je ovakav učinak i te kako za svaku pohvalu.

Pročitajte i ovo

Pekija je bio čovjek odluke proteklog vikenda, kada je sjajnim "makazicama" osigurao trijumf "rudarima" u duelu sa Slavijom, deset minuta prije kraja meča.

Pogledajte njegovu majstoriju...

Poslije Podrinja i Tekstilca, defanzivac koji je odigrao 810 minuta ove sezone, uspio je tako da zatrese i mrežu "sokolova" i tako obezbijedi svom timu sedmu ligašku pobjedu.

Ovim trijumfom Prijedorčani su nastavili potjeru za prvoplasiranom Krupom, koja i dalje ima pet bodova prednosti i koja je jedina ove sezone uspjela da savlada tim Igora Jankovića.

"Mislim da smo dosta dobro odigrali dosadašnji dio prvenstva. Ekipa smo koja se ovog ljeta skroz promijenila i mislim da nas tek čekaju još bolji rezultati", istakao je Pekija za MONDO.

Za razliku od Rudar Prijedora, koji je tokom ljeta mnogo mijenjao, kako u igračkom kadru, tako i na klupi, te organizaciono, u Krupi na Vrbasu nije bilo mnogo tumbanja.

"Igrači Krupe su duže zajedno i to se vidi na njihovim utakmicama. Kvalitetna su ekipa i imaju dosta dobrih pojedinaca. Sigurno da ćemo sa njima voditi borbu za prvo mjesto do kraja prvenstva", jasan je defanzivac Prijedorčana.

Na dosadašnji golgeterski učinak, iako je fudbaler iz posljednje linije tima, može biti ponosan, ali ističe da očekuje još bolja izdanja kompletne ekipe.

POGODIO I U KUPU BIH

Pekija je uspio da se upiše u strijelce i u Kupu BiH, takođe protiv Slavije. Prijedorčani su slavili 4:1 u šesnaestini finala, ali su u narednoj rundi eliminisani od imenjaka iz Kaknja.

Čuvar mreže "rudara" Mirza Hamzabegović ove sezone kapitulirao je samo tri puta, a među najzaslužnijim što je postavljen čvrst bedem pred njegovim golom svakako je i sam Pekija.

"Zadovoljan sam svojim partijama ove sezone i znam da mogu još bolje, kao i cijela ekipa. Veoma me raduje što sam postigao i par golova, a pogotovo što smo trenutno najbolja odbrana lige", zaključio je kapiten Rudar Prijedora.

Sem toga, Pekija je i trenutno vodeći na tabeli naše rubrike MONDO Tim kola.

"Odlična je stvar da postoji rubrika MONDO Tim kola za Prvu ligu RS. Mislim da naša liga nije dovoljno medijski propraćena i za svaku je pohvalu da neko pokušava da to unaprijedi. Drago mi je što sam trenutno prvi na listi sa sedam osvojenih bodova i to dovoljno govori da sam u dobroj formi ove sezone. Nadam se da ću se još koji put naći među odabranim društvom do kraja polusezone i zadržati na prvom mjestu", zaključio je Pekija razgovor za MONDO.

U narednom kolu, "zeleno-crni" uspješnu seriju pokušaće da nastave u gostima protiv Alfa Modriče (subota, 14.30).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC