• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milner otkrio "javnu tajnu": VAR uništava fudbalsku atmosferu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Možda je to dio stare škole u meni, ali mislim da je oko VAR-a previše rasprave. Postignete gol, bude eksplozija buke i onda dođe VAR i čekate da li je gol", rekao fudbaler Liverpula.

Džejms Milner, iskusni univerzalni fudbaler Liverpula, smatra da sudijski video asistent (VAR), koji se od ove sezone koristi u Premijer ligi, uništava fudbalsku atmosferu.

VAR je korišten u svih 100 utakmica Premijer lige ove sezone, a mišljenja trenera i igrača i dalje su podijeljenja.

Možda će vas zanimati

"Tehnologija za gol liniju je nevjerovatna. Donosi se brza odluka, ili je gol, ili nije. Ali, vrlo je teško koristiti VAR kada nakon toga opet imate podijeljena mišljenja i kada se uništava fudbalska atmosfera", rekao je 33-godišnji Milner za britanske medije i dodao:

"Možda je to dio stare škole u meni, ali mislim da je oko VAR-a previše rasprave. Postignete gol, bude eksplozija buke i onda dođe VAR i čekate da li je gol."

Milner je nedavno imao priliku osjetiti takvu iskustvo. Postigao je gol protiv Lestera u posljednjim minutama za pobjedu 2:1, ali nakon što se raspravljalo s VAR-om da li je bio penal ili ne.

"To je bilo novo iskustvo, jer sudije raspravljaju da li je bio penal. Mislim da od njega ima koristi, ali ako ga možemo poboljšati. Ipak, fudbal je igra ljudskih grešaka na terenu i važno je dobro suđenje. Oni imaju jako težak posao i ja sam za to da im se olakša život, ali ne nauštrb protoka igre. Da je VAR otklonio polemike nakon odluke bio bih za njega 100 odsto. Ali, još uvijek vodimo diskusije o VAR-u i odlukama koje su donesene. Mislim da se mnogi fudbaler ne osjećaju drugačije", zaključio je Milner.

Bivši engleski reprezentativac, koji je za državni tim prije oproštaja 2016. godine odigrao 61 utakmicu i postigao jedan gol, nosio je dresove Lidsa, Svindona, Njukasla, Aston Vile, Mančester sitija i sada već petu sezonu Liverpula.

Za "redse" je odigrao 190 takmičarskih utakmica i postigao 24 pogotka.

Više o VAR-u

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC