• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Što nisu uradili u subotu, jesu sad: Inter prvi, čeka se reakcija Juvea!

Autor mondo.ba

Konteov tim će bar na 24 časa prestići glavnog rivala za titulu, koji sutra u Torinu dočekuje Đenovu, koja je u prošlom kolu baš u duelu sa večerašnjim Interovim rivalom pokazala znake života i pobjegla iz "crvene zone"

Proteklog vikenda, fudbaleri Intera nisu uspjeli da iskoriste kiks Juventusa u duelu sa Lećeom (1:1) i i eventualnom pobjedom nad Parmom deseto kolo Kalča dočekaju kao prvoplasirani tim.

Ipak, do liderske pozicije su stigli večeras, a da li će tu i ostati bar do naredne runde, zavisi od sutrašnjeg dana:

BREŠA – INTER 1:2 (0:1)
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

"Nerazuri" su večeras nakon više od osam godina gostovali na "Rigamontiju" (posljednji meč odigran 11. marta 2011. godine), a napuštaju ga u pobjedničkom raspoloženju, zahvaljujući sjajnom tandemu Lautaro Martinez – Romelu Lukaku.

Prvi se u 23. minutu odlučio na šut sa distance, a loptu je na putu ka golu "okrznuo" Brešin Andrea Ćistana, dovoljno da prevari svog čuvara mreže Enrika Alfonsa.

Belgijanac se, sa druge strane, istakao u 63. minutu.

U jeku napada Breše, koja je u prvih 15-20 drugog poluvremena natjerala Interov tim da se brani, rekorder po broju pogodaka za belgijsku reprezentaciju iskoristio je ogromnu "rupu" u odbrani koju su puleni Eugenija Korinija ostavili bacivši sve karte u napad.

Inter nakon deset kola ima dva fudbalera sa pet i više pogodaka u najjačem razredu italijanskog fudbala (Romelu Lukaku i Lautaro Martinez), a tako superioran dvojac klub sa Meace posljednji put je imao u sezoni 2012-13, kad je i posljednji put do ove sezone "spojio" bar pet gostujućih pobjeda – tad su to bili Dijego Milito i Antonio Kasano!

Tokom prvih 45 minuta, Breša je izgledala potpuno bezopasno po gol Samira Handanovića, ali se probudila sa početkom drugog poluvremena.

Slovenac je bio na mukama u uvodnim minutima nastavka, kada mu je prvo zaprijetio bivši golgeter Milana Mario Baloteli (koji nikad tokom igračke karijere nije zatresao mrežu Intera), a potom i drugi član napadačke linije Breše Alfredo Donaruma, koji se u prvom poluvremenu istakao tražeći jedanaesterac za svoj tim nakon što je u kaznenom prostoru Intera lopta pogodila Roberta Galjardinija – u glavu!

U potpunosti je Korinijev tim u prvih 15-20 minuta drugog dijela prebacio težište igre na polovinu Intera, krenuvši odmah, nakon što je označen početak nastavka, po izjednačenje, ali mu se to, rekosmo, obilo o glavu u 63. minutu, kada je Lukaku majstorskim udarcem utišao publiku na Rigamontiju, koja se ipak ponadala nešto kasnije da bi njihovi ljubimci mogli da izbjegnu poraz.

Pobrinuo se za to Milan Škrinijar autogolom u 76. minutu za 1:2 na semaforu, ali na njihovu žalost, rezultat se do kraja, u korist njihovog tima nije mijenjao, te će Inter prenoćiti na vrhu, a da li će tu i ostati, umnogome zavisi od bivšeg veziste ovog kluba Tijaga Mote, od kojeg armija navijača u crno-plavom očekuje da sutra uveče, kao trener Đenove, u Torinu pronađe lijek za osmostrukog uzastopnog šampiona Italije.

SERIJA A – 10. kolo

Utorak:

Parma – Verona 0:1 (0:1)
/Lazović 10/

Breša – Inter 1:2
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

Srijeda:

Napoli – Atalanta (19.00)
Kaljari – Bolonja (21.00)
Juventus – Đenova
Lacio – Torino
Sampdorija – Leće
Sasuolo – Fiorentina
Udineze – Roma

Četvrtak:

Milan – SPAL (21.00)

TABELA: Inter (+1) 25, Juventus 23, Atalanta 20, Napoli 17, Roma 16, Lacio 15, Kaljari 15, Parma (+1) 13, Fiorentina 12, Bolonja 12, Verona (+1) 12, Torino 11, Milan 10, Udineze 10, Sasuolo (-1) 8, Leće 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 4.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC