• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi, dobro obrišite prašinu sa monitora: Konačno se menja VAR protokol!

Autor mondo.rs

Nije da ih nije bilo, nego ih nisu upotrebljavali...

Još tokom prošle sezone, kada se na utakmicama FA Kupa "probno" koristila VAR tehnologija, bilo je jasno da u Engleskoj nešto ne štima...

Softver za proveru ofsajda davao je "čudna" rešenja, delovalo je da sve traje predugo, sudije su bile nesigurne, a onda su ove slutnje potvrđene i u praksi. VAR tehnologija u Premijer ligi ove sezone funkcioniše katastrofalno i to nije nikakva tajna!

Možda će vas zanimati

Navijači su ogorčeni pošto na stadionima nemaju priliku da znaju šta se TAČNO desilo, a VAR sudije idu iz krajnosti u krajnost: od poštovanja prvobitnih odluka do suludih promena.

Tako je recimo Kalum-Hadson Odoi iz Čelsija na meču protiv Barnlija dobio žuti karton za simuliranje u kaznenom prostoru, da bi samo nedelju dana kasnije, posle razgovora menadžera sa sudijama, gotovo isti potez Đerara Delofeua iz Votforda, i to baš protiv "plavaca", okarakterisan kao penal.

Jasno je odmah da ne postoji tačan kriterijum kod sudija, sve buni VAR protokol, a izgleda da ćemo videti nove promene...

Naime, kako prenose vodeći engleski mediji, glavne sudije će KONAČNO koristiti monitore kraj terena koji su instalirani, ali ni na jednoj od 110 utakmica nisu upotrebljeni. Oni se koriste u ostalim ligama kada sudije nisu sigurne u odluku, dok su u Engleskoj isključivo čekali "komandu iz sobe".


Na Ostrvu su očigledno želeli da budu drugačiji od drugih i "šef sudija" Majk Rajli govorio je kako monitori nisu potrebni, ali i to će se promeniti posle novog pritiska.

Videćemo da li će ovo popraviti kvalitet suđenja u Premijer ligi, ali utisak je da posle svake utakmice govorimo više o VAR tehnologiji nego onome što se desilo na terenu, što je jasan signal da već ima preveliki uticaj na praćenje utakmica.

Stvar koja je najverovatnije uticala na ovaj obrt glede VAR tehnologije u Engleskoj je crveni karton koji je dobio Hjung-Min Son posle duela u kom je Andreu Gomešu slomljen zglob.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC