• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje će biti igrano 60. finale Libertadoresa? Znaćemo uskoro!

Autor mondo.ba

Odluka bi trebalo da bude donesena u sjedištu KONMEBOL-a

Mjesto u finalu jubilarnog, 60. izdanja Kopa Libertadoresa izborili su brazilski Flamengo i argentinski River Plejt, branilac trofeja.

Prvobitno je planirano da dva tima blistave prošlosti i tradicije snage odmjere u prestonici Čilea, Santjagu, 23. novembra, ali je, prema najavama iz Južne Amerike, to još uvijek ''u magli''!

Možda će vas zanimati

Naime, uskoro će biti održan sastanak predstavnika dva kluba, ali i dva saveza, u sjedištu KONMEBOL-a u Paragvaju, kako bi se tačno utvrdilo gdje će veliko finale (a nema sumnje da će biti spektakularno) biti odigrano.

Prema rasporedu, rekosmo da je sadašnji plan da se to dogodi 23. novembarskog dana u Čileu, ali će mjesto odigravanja, vrlo je moguće, biti promijenjeno zbog masovnih anti-vladinih protesta zbog mjera štednje.

Pomenuti protesti već su se odrazili i na nacionalni fudbalski šampionat.

Već su odgođene utakmice tri posljednja kola, a otkazana je prijateljska utakmica koju je najjača državna selekcija trebalo da odigra protiv Bolivije 15. novembra.

Predstavnici KONMEBOL-a vjeruju da je ''gotovo nemoguće'' da se ova utakmica odigra tamo gdje je i planirano. ''Ako Čile nije u stanju da organizuje vlastitu utakmicu, onda ne mogu ni ovu, u kojoj se sastaju giganti južnoamaeričkog fudbala'', stav je vodećih ljudi fudbala na ovom kontinentu.

Sa druge strane, rukovodstvo ove asocijacije, navode južnoamerički mediji, insistiraće da se utakmica odigra kad je i planirano – 23. novembra da se ne bi dodatno narušavao raspored kako brazilskog, tako i argentinskoh šampionata.

Alternativa za mjesto odigravanja?

Za sada, prvi pik je paragvajski Asunsion. U prilog ovom gradu ide i činjenica da će za četiri dana biti domaćin finala Kopa Sudamerikane između Independijentea del Vale (Ekvador) i Kolona (Argentina), čime, između ostalog, ispunjava uslove za održavanje finala jačeg južnoameričkog klupskog takmičenja.

Međutim, KONMEBOL ne želi da bude izričit. Za sada, kako navode, "nijedna opcija nije isključena sve dok je finale u Južnoj Americi".

O drugim kontinentima, iako su stigle ponude, ove godine ne razmišljaju…

Kada je riječ o ulaznicama, dogovor će biti ispoštovan. Gdje god se bude igralo finale, i jednom i drugom klubu biće proslijeđeno po 12 500.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC