• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"VAR donosi ispravnost, ali mnogo stvari narušava!"

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Branislav Krunić i Marko Jovanović dotakli su se, na današnjoj konferenciji za novinare, kako reflektora koji su od naredne sezone obavezni na svim premijerligaškim terenima, tako i VAR tehnologije koja ima i pristalice i protivnike

 FK Borac Krunić Jovanović reflektori VAR Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Teme današnje konferencije za novinare, na kojoj je najavljen okršaj sa Mladosti (nedjelja, 13.30 časova), bile su infrastuktura na terenima širom BiH i VAR tehnologija.

Odlukom Komiteta za takmičenje, svi premijerligaški stadioni u BiH od sezone 2020-21 moraju da imaju reflektore.

Možda će vas zanimati

Stavovi su, u Platonovoj ulici, jasni po ovom pitanju.

''Što se tiče infrastrukture, prije svega reflektora koji će biti obavezni na premijerligaškim terenima od naredne godine, ona je mnogo bitna, prvo za rad igrača na treningu, a onda i za sam ambijent na utakmici, kako bi gledaoci mogli da uživaju. Najbitnija stvar je da na našim utakmicama ima mnogo gledalaca, a zbog njih se fudbal i igra. Ako ćemo igrati mečeve, a niko nas neće pratiti – to onda nema smisla. Da bi bilo što više navijača, i ambijent mora da bude što ljepši, a to podrazumijeva infrastrukturu, teren, tribine koje će biti udobne za gledanje i koje će možda biti bliže terenu, marketinške aktivnosti kako bismo privukli ljude na stadione...'', istakao je Krunić.

O VAR tehnologiji...

''Kod nas sve kasni. Mi prvo treba da posložimo neke druge stvari da bismo došli do VAR-a. Sumnjam da će ova tehnologije uskoro doći kod nas. Mislim da se svi sa njim upoznavaju, a tu mislim da kompletnu fudbalsku populaciju. Moje mišljenje je da nešto donosi, ali se sa njim neke stvari i gube. Mnogo se gubi na ritmu utakmicu, svaki sporni detalj se zaustavlja i ima mnogo prekida, što nije dobro. Na kraju, kad se desi taj prekid, opet je pitanje da li je sudija donio ispravnu odluku i nakon gledaja VAR-a. Fudbal je dobio neku drugu draž sa VAR-om, ali to nije ona draž koja vuče fudbal i fudbalere. Jednostavno, vidjeli smo prošle sezone, na utakmici četvrtfinala Lige šampiona, između Mančester sitija i Totenhema, da ima i mnogo promjena emocija u jednom trenutku zbog VAR-a. Mančester siti prolazi u polufinale u finišu, a onda odjednom ne. Mislim da je to jedan veliki stres, kako za igrače, tako i za gledaoce. U jednom minutu, tolika promjena emocija iz pozitivnog u negativno... VAR je donio ispravnost, ali je, isto tako, dosta toga i narušio, tako da će biti dosta polemike oko toga. Fudbal je bio najbolja sporedna stvar na svijetu i bez VAR-a, tako da mislim da bi bio i dalje. Ko zna, možda se vremenom i naviknemo'', rekao je Krunić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pristalica VAR-a nije ni štoper Borca Marko Jovanović.

''Nisam zagovornik toga. Ako je već uveden, onda to mora da bude ''jedan kroz jedan''. Ako pogledamo, na primjer, situaciju sa Svjetskog prvenstva, gdje sudija na meču sa Švajcarskom nije ni htio da pogleda VAR, a isti sudija (Feliks Brih, op.a.) je sudio u duelu Dinama i Šahtjora, gdje je dosuio penal za goste u nadoknadi. Sličnih stvari je bilo u Engleskoj, kad je igrao Liverpul, par situacija i u Italiji, gdje su se takođe sudile neke stvari... Kao što je i trener rekao, gubi se draž utakmica. Proslaviš gol, u nekoj si ekstazi, a onda poslije nekoliko minuta se to poništi. Mislim da je VAR još daleko od naših prostora, bar meni to tako djeluje. Mislim da je najbitnije da se urade tereni, pogotovo ovdje u BiH. Kad je loš teren, fudbal ne može da bude dobar, mladi igrači ne mogu da 'odskoče', navijači ne uživaju, neće da dođu da gledaju utakmicu. Po meni, ja bih volio da se prvo to promijeni'', jasan je Borčev stub odbrane i strijelac dva gola u dosadašnjem toku sezone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC