• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u problemu: "Vječiti" cijelo kolo pomjeraju za 2020?

Autori mondo.rs Autori Sportski žurnal

Zaostale utakmice Partizana i Zvezde bi mogle da budu okidač za raniji završetak jesenjeg dijela sezone.

 Odlaganje-cijelog-kola-Superlige-Srbije-zbog-zaostalih-utakmica-Zvezde-i-Partizana Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Superliga Srbije je ljetos izašla u susret, ali je sada u problemu.

Najvećim srpskim klubovima utakmice 6. kola Superlige Srbije bile su odgođene kako bi i Crvena zvezda i Partizan bili u mogućnosti da se što bolje spreme za svoje evropske okršaje.

Možda će vas zanimati

Taj "trik" je ponovo upalio, jer su se crveno-bijeli plasirali u Ligu šampiona, a crno-bijeli u grupnu fazu LIge Evrope. Međutim, sada to odlaganje utakmica zadaje glavobolje oko datuma njihovog konačnog odigravanja.

Zvezda stoga treba da nadoknadi meč protiv Čukaričkog u ligi i Mačve u Kupu Srbije, dok crno-bijelima preostaju mečevi protiv Radnika (Superliga) i Spartaka (Kup Srbije).

Predstojeću reprezentativnu pauzu "vječiti" će najverovatnije iskoristiti za odmor, za razliku od oktobra kada su odigrali svoje zaostale mečeve u 1/16 finala Kupa Srbije.

Kako stvari stoje, nadoknađivanje svih ovih mečeva moglo bi da rezultira u ranijem završetku jesenjeg dijela sezone!

"Crno-bijeli su se izjasnili da zbog velikog broja reprezentativaca ne mogu da igraju protiv Spartaka u osmini finala našeg najmasovnijeg takmičenja. Postoji šansa da se Zvezda 20. novembra sastane sa Mačvom, što će ovih dana da bude poznato" rekao je Miodrag Janković, predsjednik Takmičarske komisije FSS, prenosi Sportski žurnal.

Velika je mogućnost da zaostali mečevi u Superligi budu odigrani 14. decembra i to ne bi bio nikakav problem da za taj datum nisu zakazani mečevi 21. kola Superlige.

Ipak, rješenje bi bilo da se dva zaostala susreta odigraju tada, a čitavo 21. kolo odloži za 15. februar i njime započne proljećni dio takmičenja.

Naredno 22. kolo bi bilo pomjereno za sedam dana kasnije, pa bi u kalendar takmičenja za 2020. godinu u nekom trenutku bilo uvršteno jedno kolo u vanrednom terminu.

Što se tiče utakmice Proletera i Radničkog koja je otkazana zbog virusa koji je zahvatio veliki deo tima iz Niša, nije bilo riječi kada bi ona bila nadoknađena, ali sva je prilika da bi ona mogla da se odigra u istom terminu kada i odgođeni susreti Zvezde i Partizana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC