• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plemići" ciljaju tri boda pred derbi sa Borcem: ''Zrinjski ima tim za vrh"

Autor mondo.ba/Fena

Novoimenovani trener Zrinjskog Nenad Gagro sutra će debitovati na klupi ''plemića''

Nakon poraza u prošlom kolu od Zvijezde (0:2), posljednjeplasirane ekipe Premijer lige BiH, čelnici Zrinjskog odlučili su da se zahvale na saradnji dosadašnjem treneru Hariju Vukasu, a kao privremeno rješenje imenovali su Nenada Gagru, koji je ranije vodio mlađe selekcije Zrinjskog, dok je na početku sezone bio trener GOŠK-a iz Gabele.

Uoči subotnjeg duela sa Tuzla sitijem u Mostaru, Gagro je istakao da je uvjeren da sadašnja ekipa Zrinjskog može mnogo više od onoga što je prikazala u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Možda će vas zanimati

''Na početku sezone najavljivalo se da ćemo vratiti titulu u Mostar. Iako rezultati nisu takvi, ja vjerujem da Zrinjski ima ekipu za sami vrh. Teško je sad da kažem koji su razlozi loših igara jer premalo sam vremena tu da bih mogao iznositi neke dublje analize, međutim doći ćemo do toga'', poručio je Gagro na današnjoj konferenciji za novinare.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, koji nakon odigranih 15 kola drži četvrto mjesto s 27 bodova, četiri više od Zrinjskog, Gagro je istakao da se radi o izuzetno iskusnoj i opasnoj ekipi.

''Tuzla siti ima nekoliko brzih pojedinaca na krilnim pozicijama, imaju dobre golgetere, prije svega mislim na Ubiparipa, imaju i Sesara, organizatora igre od kojeg sve kreće, a njihov kvalitet najbolje se ogleda u dobrim rezultatima'', rekao je trener Zrinjskog, koji na sutrašnjoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Peru Stojkića, Darija Rugaševića i Miljana Govedaricu, dok manjih problema sa povredom ima i Ivan Čurjurić.

Na novinarsko pitanje da li se nada da će ostati duži period na klupi Zrinjskog, Gagro je odgovorio kako u ovom trenutku razmišlja isključivo o sutrašnjoj utakmici.

''Ne razmišljam o budućnosti, ne zanima me ni nedjelja, već isključivo utakmica protiv Tuzla sitija u subotu. Šta će biti poslije, zavisi od uprave. Oni već godinama rade odličan posao i ja ne sumnjam u njih'', poručio je Gagro.

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla sitija igra se u subotu od 16 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Nakon reprezentativne pauze, Zrinjski će u derbiju 17. kola gostovati zahuktalom Borcu.

PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

Radnik – Sarajevo (13.30)
Čelik – Zvijezda 09 (13.30)
Zrinjski – Tuzla siti (16.00)
SlobodaŽeljezničar (16.30)

Nedjelja:

Mladost – Borac (13.30)
Široki Brijeg – Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo 31, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti 27, Radnik 25, Zrinjski 23, Velež 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC