• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borba za goli život važnija je od borbe za vrh"

Autori mondo.ba Autori Fena

Milenko Bošnjaković još uvijek čeka na prvu pobjedu na klupi Slobode

Uoči sutrašnje utakmice 16. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara, koja se igra na Tušnju sa početkom u 16.30 časova, očekivanja su, ispred domaćeg tabora, saopštili trener Milenko Bošnjaković i mladi krilni napadač Saša Maksimović.

Strateg Tuzlaka, koji je ekipu Slobode u dva mandata vodio na pet utakmica, te je još uvijek bez pobjede, rekao je da je atmosfera u njegovoj ekipi mnogo bolja nego kada je došao.

Možda će vas zanimati

''Izvukli smo ekipu iz lošeg raspoloženja, atmosfera na terenu je dobra, vladaju podrška i radost. U svlačionici se napokon čuje muzika, a uz dobru atmosferu doći će i dobri rezultati'', rekao je Bošnjaković na današnjoj konferenciji za novinare.

Što se tiče predstojećeg derbija sa ''plavima'', Bošnjaković je rekao da njegov tim očekuje zahtjevna i teška utakmica s protivnikom koji dolazi da pobijedi.

Međutim, to je želja i Slobode.

''Željo je uvijek Željo u kakvom god sastavu igrao, boriće se za vrh i tražiće pobjedu. Međutim, igračima govorim da je borba za goli život uvijek veći motiv od borbe za vrh. Igraćemo mudro i pametno i pokušati doći do pozitivnog rezultata'', rekao je kormilar Tuzlaka.

Sve Bošnjakovićeve utakmice na klupi Slobode

Sloboda – Zrinjski 0:1 (21.7.2018.), Zvijezda 09 – Sloboda 1:1 (28.7.2018.), Široki Brijeg – Sloboda 2:0 (20.10.2019.), Sloboda – Sarajevo 1‚:1 (27.10.2019.), Velež – Sloboda 2:2 (2.11.2019.)

Bošnjaković na raspolaganju ima sve igrače, uključujući i nekolicinu koji su bili povrijeđeni, a jedan od njih je Saša Maksimović, koji se potpuno oporavio od povrede ramena, dobijene u septembarskom okršaju sa Borcem.

''Dobro smo radili tokom sedmice. Svi jedva čekamo početak utakmice, vjerujem da ćemo Želji adekvatno odgovoriti i ako budemo igrali kako znamo, mislim da možemo da upišemo pobjedu'', zaključio je Maksimović.

PREMIJER LIGA BiH – 16. kolo

Subota:

Radnik – Sarajevo (13.30)
Čelik – Zvijezda 09 (13.30)
Zrinjski – Tuzla siti (16.00)
SlobodaŽeljezničar (16.30)

Nedjelja:

Mladost – Borac (13.30)
Široki Brijeg – Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo 31, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti 27, Radnik 25, Zrinjski 23, Velež 19, Široki Brijeg 18, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC