• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fenjeraš" uništio šampionske težnje Zrinjskog, sjajan meč u Vrapčićima!

Autor mondo.ba

Zvijezda 09 upisala je prvu pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i uništila šampionske težnje Zrinjskog (2:0) pogocima Ognjena Đelmića, dok je Sloboda dva puta gubila u Mostaru, ali je stigla do boda (2:2). Minimalac Tuzle siti.

Tek u 15. kolu Premijer lige BiH, Zvijezda 09 je stigla do prve prvenstvene pobjede i to protiv mostarskog Zrinjskog.

Mostarce je na "pleća" položio iskusni napadač Ognjen Đelmić, koji je pogocima u 14. i 84. minutu uništio nadu Mostaraca da se mogu vratiti u šampionsku trku!

Od samog starta utakmice u Ugljeviku, domaća Zvijezda 09 je pokazala da nema prevelik respekt prema favorizovanom Zrinjskog, pa su veoma agilni bili nekadašnji igrači Borca iz Banjaluke Ognjen Đelmić i Fedor Predragović.

Upravo je Đelmić majstorski pogodio za vođstvo domaćina u 14. minutu, kada je pogriješila odbrana Mostaraca, a vezista Zvijezde 09 sa 20-ak metara pogodio mrežu - 1:0.

Gosti iz Mostara su već u narednom napadu zaprijetili iz slobodnog udarca Luisa Ibanjeza, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, da bi pet minuta kasnije propustili stopostonu šansu.

Bio je to nevjerovatan promašaj Petra Kunića! Brz kontranapad "dva na jedan", Kunić je sam kao duh sa nekoliko metara promašio praznu mrežu i već praktično savladanog Miluna Avramovića.

Gosti su konstantno stezali obruč u nastavku, a domaćin se uglavnom branio i vrebao priliku da iz kontranapada dokusuri Zrinjski, što je umalo pošlo za nogom strijelcu jedinog gola Ognjenu Đelmiću.

On je u 74. minutu bio u mat poziciji da razriješi sve dileme, međutim, odlično je odbranio golman Zrinjskog Ivan Brkić.

Sve karte je do kraja u napad bacio trener "plemića" Hari Vukas, ali danas je malo šta polazilo za rukom gostujućem sastavu, koji je tako upisao šesti poraz ove sezone i vjerovatno se oprostio od bitke za šampionski trofej.

Pečat na novi neuspjeh Mostaraca "udario" je ponovo Đelmić poslije greške Tomislava Barbarića, kojem je oduzeo loptu, a onda rutinski pospremio loptu u mrežu - 2:0.

Mogao je Đelmić i do "het-trika" dva minuta kasnije, ali Brkić je odbranio njegov udarac poslije novog kontranapada Zvijezde 09.

ZVIJEZDA 09: Avramović, Mehmedagić, Koreija, Predragović, Đelmić, Babić, Stjepanović, Benović, Vojinović, Badji, Hairlahović.

ZRINJSKI: Brkić, Gojković, Čurjurić, Zlomislić, Kunić, Pezer, Barbarić, Barišić, Rugašević, Ibanez, Stanić.

Stari rivali Velež i Sloboda u mostarskim Vrapčićima odigrali su odličan meč i na kraju podijelili bodove - 2:2 (1:1).

Iako su "rođeni" povezali dvije pobjede i to protiv gradskog rivala Zrinjskog i na gostovanju u Zenici protiv Čelika, ali danas su odigrali neriješeno iako su dva puta vodili.

Gol za vođstvo Velež poslije gužve u kaznenom prostoru postigao je Denis Zvonić u 37. minutu nakon što su se sudarili gostujući igrači Nikola Lakić i Emir Jusić, a as domaćina pospremio loptu u mrežu - 1:0.

U finišu prvog dijela, Tuzlaci su ipak uspjeli da stignu do izjednačenja pogotokom Emira Bekrića u 44. minutu kada je sjajno prevario Zvonića i pogodio mrežu Adnana Bobića - 1:1.

Nusmir Fajić je početkom nastavka ponovo doveo Velež u vođstvo, da bi iz opravdano dosuđenog penala u 62. minutu, Sloboda stigla do remija u mostarskim Vrapčićima. Strijelac je bio Almir Bekić, nad kojim je i napravljen prekršaj u kaznenom prostoru. 

VELEŽ: Bobić, Manev, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Ferreyra, Ćivić, Urdinov.

SLOBODA: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Uzelac, Pršeš, Smajić, Bekrić, Bekić, Ivetić, Livančić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Tuzla siti je prekinula seriju loših rezultata, koji su je ranije doveli do pada sa liderske pozicije na peto mjesto na tabeli.
Protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja imali su inicijativu, ali osim jedne šanse na samom početku Saida Husejinovića nisu bili u prilici da nešto bolju igru krunišu pogotkom.

Do 26. minuta kada su "građani" iz Siminog Hana poveli golom Ajdina Nukića, koji je, kako se ispostavilo, bio vrijedan tri boda.

TUZLA SITI: Fejzić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Ramić, Terzić, Hadžanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

MLADOST: Velić, Hadžić, Hreljić, Horić, Fanimo, Atajić, Hasić, Smajlagić, Begić, Bajić, Isaković.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

PREMIJER LIGA BiH - 15. KOLO

Tuzla siti - Mladost 1:0 (1:0)
/Nukića 26/

Zvijezda 09 - Zrinjski 2:0 (1:0)
/Đelmić 14, 84/

Velež - Sloboda 2:2 (1:1)
/Zvonić 37, Fajić 52 - Bekrić 44, Bekić 62 pen/

Sarajevo - Široki Brijeg (17.00)

Nedjelja

Borac - Radnik (16.00)
Željezničar – Čelik (16.30)

TABELA: Sarajevo (-1) 28, Tuzla siti 27, Željezničar (-1) 26, Radnik (-1) 25, Borac (-1) 24, Zrinjski 23, Široki Brijeg (-1) 18, Velež 19, Čelik 16, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 6.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDOportalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC