• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Sutra najteža utakmica od Olimpijakosa

Autor mondo.ba

"Gračanica igra bolje nego prošle sezone, opasniji su sa više pozicija, ali ostali su nam dužni zbog onog poraza u Boriku", poručio je srednji bek Borca m:tel pred derbi sa Gračanicom.

 rukomet PLBIH 8 kolo Borac - Gračanica izjave Milan Dakić Mirko Mikić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Osmo kolo rukometne Premijer lige BiH obilježiće derbi između Borca i Gračanice koji se igra u subotu od 17.30h.

Biće to duel lidera i drugoplasiranog, a u Borcu se nadaju da mogu da prednost od tri boda udvostruče.

Možda će vas zanimati

 "Imamo uvijek iste ambicijaeu Boriku, bez obzira na protivnika. Sutra nam je najteža zvanična utakmica od Olimpijakosa. To je ozbiljan protivnik, uređen klub, imaju ambicioznu mladu upravu koja to hoće da digne na visok nivo. Oni nemaju tehničkih grešaka, vodi ih ozbiljan trener, koji je to sve uigrao, vlada ’njemačka disciplina’ i očekujem strašno tešku utakmicu u kojoj se ishod neće znati do kraja. Imali smo sedam dana da se pripremimo i dobro smo trenirali. Idemo na pobjedu pogotovo jer igramo protiv direktnog konkurenta i to je lijepa prilika da nastavimo niz i da se bodovno odvojimo od njih. Imamo respekt ogroman ali ne plašimo se“, poručio je trener Borca Mirko Mikić.

On je rekao da Gračanica nije mnogo promijenila u odnosu na prošlu sezonu, a da je uprkos nekim odlascima ekipa sada čak i jača.

"Hendikep je što su im otišla dva reprezentativca ali doveo je odlične igrače. Bolji su na poziciji pivota nego što su bili. Otišao im je Hamidović, ali otišao je lijevi bek Crnogorac koji igra odlično odbranu, došao je pivot koji odlično igra odbranu, Bosić koji je dugo u Premijer ligi, Tomić dobija sve više minuta. Prošle godine je najbolji bio Tufekčić koji je sada kapiten, veća je širina. Hamidović je igraaojedan stil kojeg dugo nije bilo u našem rukometu, mogao ej da zabije 10 golova po utakmici.  Odlazak će se osjetiti, igraju drugačije, ali dosta opasno. Mnogo je tu rukometa u igri i mogu biti jako opasni“, istakao je Mikić.

Srednji bek Borca Milan Dakić složio se da je ekipa Gračanice opasnija, ali je optimista.

"Nemamo šta da sakrijemo. Biće ovo pravi derbi. Ostali su nam dužni jer su nas pobijedili u Boriku. Više mi se sviđa kako igraju ove godine. Opasniji su sa više pozicija, prošle godine bili su skoncentrisani na Hamidovića, ove godine lopta im ide lakše i opasni su sa svih pozicija. Moraćemo da se potrudimo i pokažemo zašto smo prvi. Imamo širu klupu, jedinu dekvatnu zamjenu imaju na srednjem beku, na drugima je sve isto, tu je slaba rotacija i tu trebamo da vidimo našu šansu“, rekao je Dakić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC