• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lester se poigrao sa Emerijevom sudbinom

Autor mondo.rs

Na zatvaranju subotnjeg programa u Premijer ligi razigrane ''Lisice'' dočekale su Arsenal, koji ove sezone ima mnogo problema na svim nivoima u klubu. To se vidjelo i večeras.

Kako igraju momci Brendana Rodžersa ove sezone! Još jedna nestvarno dobra partija momaka iz Lestera večeras je u potpunosti šokirala Arsenal, tim u ogromnim problemima.

Možda je večerašnja utakmica, susret u kom je Arsenal poražen od Lestera (2:0), bila i posljednja za Unaji Emerija na klupi tima iz Londona. Već neko vrijeme se priča o promjeni na klupi, a ovakav ishod ne ide u prilog Špancu.

Možda će vas zanimati

Ponovo je Arsenal kombinovao, izašao u neobičnom sastavu i ponovo to nije dalo rezultate. Brendan Rodžers, sa druge strane, držao se samo onoga što funkcioniše. Uigrani, ofanzivni i veoma kreativni u završnici napada, tako je najlakše opisati Lester od večeras, ali i iz cijele ove sezone.

Tokom prvog dijela meča su i jedni i druži tražili kazneni udarac, Arsenalu je i opravdano poništen pogodak Obamejanga na početku drugog dela, a golova nije bilo. Mogu se dodati tim prilikama i pokušaji Lakazeta i Ajoze Pereza, mada je na semaforu pisalo isto kao i na početku.

Gol koji je prelomio ovaj susret postigao je Džejmi Vardi. Protiv svog omiljenog rivala, a tresao im je mrežu čak devet puta, ponovo je bio neumoljiv. Sjajna akcija je prethodila golu iskusnog napadača za kog znamo da šanse jako rijetko propušta.

Imao je Vardi značajnu ulogu i kod drugog pogotka. Primio je loptu u kaznenom prostoru, nije mogao da ugrozi gol Lena, pa je pronašao Medisona. Momak koji će ponovo biti sa rperezentacijom tokom predstojeće pauze zatresao je mrežu i otklonio dilemu ko će osvojiti bodove na ovom susretu.

Nakon 12 odigranih mečeva u sezoni, ekipa Lestera zauzima drugo mjesto na tabeli. Isti broj bodova, ali slabiju gol-razliku ima Čelsi, dok je lider na tabeli Liverpul. Priliku da se vrati na drugu poziciju ima Mančester siti koji igra upravo protiv lidera. ekipa Arsenala, koja je izgubila posljednja tri meča u Lesteru, zauzima šesto mjesto, sa istim brojem bodova kao Šefild.

Ne tako davno, Brendan Rodžers je figurirao kao kandidat za klupu ''Tobdžija''. Oni su napravili drugačiji izbor, nekadašnjem treneru Liverpula sada ide sjajno, a ekipa iz Londona će možda uskoro dobiti novog šefa stručnog štaba.

Lester: Šmajhel, Pereira, Evans, Sojunču, Čilvel, Perez (od 60. Grej), Tilemans, Ndidi, Medison, Barns (od 73. Prat), Vardi
Arsenal: Leno, Čembers, Holding (od 77. Pepe), Luiz, Belerin, Toreira (od 80. Vilok), Genduzi, Kolašinac, Ozil, Lakazet, Obamejang

Rezultati 12. kola:

petak

Norič siti - Votford 0:2 (0:1)
/Delofeu 2, Grej 52/

subota

Čelsi - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Ejbraham 52, Pulišić 79/

Barnli - Vest hem 3:0 (2:0)
/Barns 11, Vud 45, Himenez ag 54/

Njukasl - Bornmut 2:1 (1:1)
/Jedlin 44, Klark 52 - Vilson 14/

Sautempton - Everton 1:2 (0:1)
/Ings 50 - Dejvis 4, Rišarlison 75/

Totenhem - Šefild junajted 1:1 (0:0)
/Son 58 - Baldok 78/

Lester siti - Arsenal 2:0
/Vardi 68, Medison 75/

nedelja

Mančester junajted - Brajton 15.00
Vulverhempton - Aston vila
Liverpul - Mančester siti 17.30

Tabela: Liverpul (-1) 31, Lester 26, Čelsi 26, Mančester siti (-1) 25, Arsenal 17, Šefild junajted 17, Bornmut 16, Brajton (-1) 15, Barnli 15, Kristal Palas 15, Njukasl 15, Totenhem 14, Everton 14, Mančester junajted (-1) 13, Vulverhempton (-1) 13, Vest hem 13, Aston vila (-1) 11, Votford 8, Sautempton 8, Norič 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC