• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski selektor pred Slovačku: Naša obaveza je da idemo na pobjedu!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Hrvatskoj selekciji dovoljan je i jedan bod iz duela sa Slovacima kako bi potvrdila prvo mjesto, ali selektor Zlatko Dalić ne dozvoljava da se tako razmišlja

Reprezentacija Hrvatske, aktuelni vicešampion svijeta, ugostiće u subotu, 16. novembra, selekciju Slovačke u svom posljednjem meču kvalifikacija za EURO 2020.

Meč se igra na stadionu Rujevica u Rijeci, a Hrvatima je iz ovog okršaja dovoljan i bod kako bi potvrdili osvajanje prvog mjesta u grupi E.

Možda će vas zanimati

U ovom trenutku, "vatreni" imaju 14 bodova, dva više od drugoplasirane Mađarske, koja je takođe odigrala sedam utakmica, te četiri više od subotnjeg rivala, koji je odigrao utakmicu manje.

Uoči okupljanja hrvatske reprezentacije za ovu, alii prijateljsku utakmicu s Gruzijom, selektor Zlatko Dalić najavio je da će meču sa Slovacima njegova ekipa, bez obzira na to što joj odgovara i bod, pristupiti sa ciljem osvajanja sva tri

Hrvatska je Slovačku u gostima pobijedila rezultatom 0:4, međutim Dalić je u najavi novog okršaja kako taj rezultat nije nikakva garancija za susret koji predstoji.

"Ne smijemo da razmišljamo kako nam je dovoljan remi. Moramo da idemo na pobjedu, to je naš stil i naša obaveza kad igramo kod kuće, tako da nema nikakvih kalkulacija", poručio je Dalić.

Andrej Kramarić će se pojaviti na današnjem okupljanju, najavio je Dalić, ali će se ipak vratiti u svoj klub jer sedam dana nije u treningu, čime se izbjegava veći rizik od povrede.

Matej Mitrović je ponovo zaradio povredu, na posljednjem treningu, te ga očekujepregled nakon kojeg će se procijeniti je li spreman za nastup. Ivan Rakitić nije igrao za Barselonu zbog problema s tetivom, međutim, pojaviće se na okupljanju kako bi se nakon pregleda utvrdilo je li u stanju da pomogne saigračima.

Dalić je stoga pozvao Marka Roga i Josipa Juranovića, Tina Jedvaja je postavio na poziciju desnog štopera, a na desnom boku igratće Karlo Bartolec i Juranović.

"Nadam se da će ostali biti u redu. Raduje me da ćemo imati tri treninga, utorak, srijedu i četvrtak, i da ćemo moći pronaći najbolje rješenje za utakmicu", rekao je Dalić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC