• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van la Para: Loše je što NE MOŽEMO da igramo u istom sastavu u prvenstvu

Autor mondo.rs

Fudbaler Crvene zvezde govorio o prvim mesecima provedenim u Srbiji i posebno pohvalio navijače.

 Radziv-van-La-Para-intervju-Crvena-zvezda-Vladan-Milojevic-ima-tezak-posao Izvor: MN PRESS

Poslednji dan prelaznog roka je već drugu godinu u nizu u Crvenoj zvezdi bio uzbudljiv. Oba puta je povod bio plasman u Ligu šampiona, a iako crveno-beli ovog leta nisu doveli trojicu igrača u samom finišu, stigao je Radživ van la Para kao jedno od najskupljih pojačanja u istoriji kluba.

Napuštanje Engleske gde je nastupao i u Premijer ligi i u Čempionšipu donelo mu je priliku da se oproba u najjačem fudbalskom takmičenju na svetu.

Možda će vas zanimati

Van la Para ističe da je presrećan što se odlučio na dolazak u Crvenu zvezdu.

"Svakoga dana se osećam bolje. Non-stop sam sa kolegama iz kluba koji mi pomažu da se snađem u Beogradu. Došao sam iz Engleske, gde sam morao dosta da se selim, ali otkako sam stigao u Zvezdu sve je krenulo ispravnim tokom. Osećam se veoma lepo i prijatno što sam ovde, a to će mi sigurno pomoći da budem dobar i na terenu", kaže Holanđanin u razgovoru za zvanični sajt Crvene zvezde.

Ekipa Vladana Milojevića ima čak osmoricu stranaca u timu iako je u Superligi Srbije dozvoljeno imati četvoricu u protokolu, a Van la Para ističe da to treneru može da stvori probleme.

"Svi želimo da igramo. Šef stručnog štaba Vladan Milojević donosi odluku ko će igrati, a na meni je, kao profesionalcu, da tu odluku prihvatim. Prioritet mi je da vredno radim i trudim se, da pokažem da imam kvalitet. To je za mene jedna vrsta takmičenja, gde želim sebi da dokažem koliko vredim. Ceo kolektiv, od igrača preko stručnog štaba je odličan. Jedina loša stvar je ta, što ne možemo uvek da igramo u istom sastavu. Moramo da rotiramo, a to je jako težak posao i za Milojevića koji nema do te mere uigran tim", rekao je Van la Para.

On se osvrnuo i na utakmice koje je imao prilike da igra na najvećoj sceni.

"Za mene je bio san da igram u Ligi šampiona. Zaista sam presrećan što mi je Crvena zvezda dala šansu da igram u najelitnijem evropskom takmičenju. Imamo i dalje šansu da prođemo grupnu fazu, biće teško, ali daćemo sve od sebe da obradujemo navijače i učinimo ih ponosnim. Neverovatno iskustvo za mene je što igram Ligu šampiona u dresu Crvene zvezde. Prelepo je videti navijače kako nas bodre na svakoj utakmici, i u pobedi, ali i u porazu. Oni su uvek iza nas i daju nam maksimalnu podršku", kaže bivši fudbaler Hadersfilda.

Kako ističe, razlika između nastupanja u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu je jasna.

"Možemo videti da je u Ligi šampiona nivo i kvalitet fudbala mnogo veći. Što više grešaka napravite, to dajete protivniku više prostora da vas kazni. Greške se na tom nivou ne praštaju i zato moramo biti maksimalno fokusirani. U domaćem prvenstvu nije takav slučaj. Ekipe nisu toliko fizički spremne i uglavnom se brane, što vam daje prostora da odigrate nižim intezitetom. Međutim, nema opuštanja ni u tim utakmicama i kada ste u Crvenoj zvezdi uvek idete na pobedu."

Neizbežna tema bili su i navijači Crvene zvezde, a momak iz Roterdama napominje da su oni važan deo svih klupskih uspeha.

"Veoma sam prijatno iznenađem navijačima. Oni daju nešto posebno. Njihova energija se prosto oseća na terenu. Naročito kad su utakmice Lige šampiona u pitanju. Bez njih verovatno ne bismo imali preko potrebna krila, koja su nam neophodna kada loše krene. Prelepo je biti na terenu i slušati njihove pesme, iako ih ne razumem, osećam tu pozitivnu energiju koja nam daje vetar u leđa", zaključio je Radživ van la Para.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC