• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dele Ali prebrz i van terena, ali Njegoš ne brine: Srešćemo se opet!

Autor jovan terz

Mladi vezista Crvene zvezde za MONDO otkriva utiske poslije još jednog duela sa Totenhemom.

 Njegoš Petrović o Totenhemu - Izuzetno fizički pripremljeni Izvor: MN PRESS

Prije godinu dana na tribinama, sada u startnoj postavi za utakmicu Lige šampiona, a tek mu je 20 ljeta.

Njegoš Petrović je za nepunih šest mjeseci u dresu Crvene zvezde doživio mnogo, mnogo više nego brojne njegove starije kolege i igrači bogatijeg iskustva koji su prije njega nastupali za crveno-bijele.

Možda će vas zanimati

 Doživio je da se sa tribina stadiona "Rajko Mitić" spusti na teren, među 11 igrača Crvene zvezde koji od prvog minuta igraju protiv Totenhema, viceprvaka Evrope, utakmicu Lige šampiona.

"Prije godinu dana gledao sam sa Istoka utakmicu protiv Napolija. Suze su mi išle dok su legende iz Barija obilazile teren sa peharom evropskog prvaka, a 'Marakanom' odzvanjala pjesma 'Da se vrate slavni dani'", prisjetio se Petrović u razgovoru za MONDO.

Rezultat će se fudbaleri Zvezde truditi što prije da zaborave (porazi 0:5 u Londonu i 0:4 u Beogradu), ali iskustvo koje su dobili ostaće zauvijek.


Posebno mlađima koji su, poput Petrovića tek na počecima karijera.

"Stvarno je sve ovo fantastično. Igrati protiv takvih igrača je iskustvo koje ćemo svi zapamtiti i koristiti u budućnosti. Vidio sam na čemu treba da radim da bih jednog dana dostigao taj nivo potreban za Premijer ligu, koja je možda po tempu i jača od Lige šampiona. Razlika je trenutno ogromna jer mi nemamo takve utakmice, tako žestok tempo u našoj Superligi. Igrači Totenhema su fenomenalno fizički pripremljeni, snažni i brzi".

Utisak na Zvezdinog igrača ostavile su i kolege iz Olimpijakosa (protiv kog je igrao 20 "i kusur" minuta) i Totenhema (nešto više od 20 u prvoj i svih 90 u drugoj utakmici).

"Stvarno se radi o normalnim momcima, s kojima se pozdraviš i proćaskaš nešto. Mijenjali smo dresove sa Totenhemovim igračima u Beogradu, mada sam ja nažalost zakasnio da tražim Dele Aliju, koji isto nosi broj 20. Sjetio sam se kada su već bili ušli u autobus, ali nema veze, igraćemo ponovo jedan protiv drugog", kroz osmijeh, ali sa optimizmom u očima rekao je Petrović.

Uprkos dva vezana poraza, crveno-bijeli zahvaljujući pobjedi nad Olimpijakosom (3:1) i dalje imaju šansu da prezime u Evropi.

Za razliku od Lige šampiona, u domaćem prvenstvu je mnogo manje stresno za Zvezdine navijače, koji se nadaju trećoj uzastopnoj tituli.

Crveno-bijeli već imaju sedam bodova više u odnosu na najbliže pratioce Vojvodinu i Čukarički, a osam više od najvećeg rivala, Partizana.

U nedjelju ih je, ipak, iznenadio Javor i osvojio bod u Ivanjici (1:1).

"Osjetio se umor zbog žestokog ritma utakmica u posljednjih mjesec dana. Vidjelo se to gledajući sa strane. Nismo dobro ušli u utakmicu, slabo smo odigrali prvo poluvrijeme, dok je u drugom bilo dosta bolje. Nažalost, propustili smo previše šansi, a to ne smije da se događa", iskren je Zvezdin vezista, koji je gostovanje u Ivanjici presjedio među rezervama.

Prethodne dvije sezone nije bilo mnogo neizvjesnosti u šampionskoj trci.

"Nadam se da ćemo bez nerviranja naših navijača doći do cilja i ovaj put. Stvarno smo dobro otvorili sezonu i vjerujem da možemo tako i da nastavimo", zaključio je Njegoš Petrović u razgovoru za naš portal.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC