• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo het-trikom poslao poruku "orlovima": Premirali ih ili ne, slabi su!

Autor w rs

Posle "šestice" u Algraveu, Srbima je ostala još jedna šansa. U nedelju u 15 pokušaće prvi put da ne izgube od Ukrajinaca u nadi da su Luksemburžani spremniji za podvig od Litvanaca.

Premirani ili ne, "naši" Litvanci izdržali su na večeras u Algraveu 22 minuta.

Toliko je Kristijanu Ronaldu bilo potrebno da postigne dva pogotka za sigurno vođstvo evropskog prvaka na poluvremenu od 2:0, a potom još jedan za het-trik koji je njegovu selekciju doveo na korak od plasmana na EURO 2020.

Uz 96, 97. i 98. pogodak legendarnog centarfora u dresu reprezentacije, bilo je samo pitanje sa koliko lopti u mreži Ernestasa Setkusa će gosti biti ispraćeni u naredni ciklus: Portugalija - Litvanija 6:0 (2:0).

Naši "orlovi" u isto vreme igrali su pred dečicom na "Rajku" spremni da "dodaju gas" ukoliko im neko sa klupe bude namignuo, ali su već tokom razgovora sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem u svlačionici na poluvremenu mogli da pretpostave da će još jednu, poslednju šansu u ovim kvalifikacijama, imati u nedelju od 15 časova.

Kako je to uticalo na naš tim najbolje govori konačan rezultat posle takođe vođstva od 2:0 na poluvremenu i takođe dva pogotka najboljeg igrača tima, Aleksandra Mitrovića. Završeno je nekako pobedom naših od - 3:2 (2:0), pa ćemo konačan odgovor na pitanje ko NE mora da čeka baraž u martu dobiti za tri dana u Beogradu i Luksemburgu.

Srbija će tada, takođe u Ljutice Bogdana ali i sa starijom publikom na tribinama, pokušati iz sedmog pokušaja da ne izgubi od Ukrajine i, kao što je moglo da se dogodi večeras, "ne uprska stvar" za slučaj da Luksemburg pred svojim navijačima na "Žosi Bartelu" bude imao više znanja, umeća i sreće protiv selekcije koja je na solidno popunjenom "Algraveu" jubilarni 70. put igrala pod vođstvom Fernanda Santoša.

Čovek koji je najboljeg fudbalera kojeg je ta fudbalska nacija imala učinio i evropskim šampionom, izveo je protiv nejakih gostiju sa Baltika najjaču postavu koju je imao na raspolaganju u odsustvu povređenih Žoao Feliksa, Gončala Guedeša, Nelsona Semeda, Žoao Marija, Vilijama Karvalja i svakako igrača koji je najviše nastradao na ovoj listi, nesrećnog fudbalera Evertona, Andrea Gomeša.

Još nezagrejan, ali vidno motivisan posle neprijatnosti koju je doživeo za vikend tokom derbija sa Milanom, zbog čega je njegov odnos sa trenerom Juventusa, Mauricijom Sarijem bio tema i na okupljanju reprezentacije, Ronaldo je u 6. minutu promašio zicer, ali samo minut kasnije nije mogao da promaši sa 11 metara kada je Rudi Buke pokazao u tom pravcu.

Francuz nije oprostio povlačenje Saulijusu Mikoliunasu u svojih 16, pa je Ronaldo udarcem desnom označio početak goleade.

Raspoloženi Gončalo Pasijensija, rešen da oteža posao povređenim kolegama iz navale kada jednog dana svi budu na okupu, mogao je da se upiše u strelce već u 16. minutu, ali je u statistiku "ušao" šest minuta kasnije kao asistent za Ronaldov efektan pogodak levom nogom za rezultat koji je važio do 52. minuta.

Tada je Pici posle slalom plasirao loptu u mrežu i postigao treći pogodak u novembru, posle dva u dresu Benfike, da bi Pasijensija četiri minuta kasnije na pas Bernarda Silve uspeo ono što u prvom poluvremenu nije - da savlada golmana Hapoela Ber Ševe.

Kada su vrata već bila "širom otvorena", kroz njih su u dva uzastopna napada prošli prvo Bernardo, a potom i Ronaldo, koji je het-trikom okončao seriju od četiri utakmice bez pogotka u Seriji A i Ligi šampiona.

Kome je šta potrebno, shodno tome i ko je završio posao već ovog petka uveče, čitajte u Mondo "skeneru" novembarskog finala kvalifikacija za EURO 2020.Portugalija: Patrisio - Rikardo Pereira, Dijaš, Fonte, Rui - Neves, Fernandeš, Pici - Bernardo Silva, Pasijensija, Ronaldo.

Litvanija:
Setkus - Mikoliunas, Palionis, Girdvainis, Andrijaskevičijus - Slivka, Simkus, Kuklis - Novikovas, Golubickas - Černih.

Grupa B

četvrtak

Portugalija - Litvanija 6:0 (2:0)
/Ronaldo pen 7, 22, 65, Pici 52, Pasijensija 56, Bernardo 63/

Srbija - Luksemburg 3:2 (2:0)
/Mitrović 11, 43, Radonjić 70 - Rodrigez 54, Turpel 75/

Tabela: Ukrajina 19, Portugal 14, Srbija 13, Luksemburg 4, Litvanija (+1) 1.

Parovi poslednjeg, 8. kola (nedelja, 15.00): Luksemburg - Portugalija, Srbija - Ukrajina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC