• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" protiv "azura": Šta mislite, ko će se radovati u Zenici (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na "Bilinom polju" u Zenici igrati pretposljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv selekcije Italije.

Meč neće imati rezultatski značaj s obzirom da je selekcija BiH izgubila šanse da se plasira na EURO 2020, dok se raprezentacija Italije kao prvoplasirana u grupi direktno plasirala na smotru najboljih ekipa starog kontinenta.

Selektor BiH Robert Prosinečki iskoristit će ovaj meč i utakmicu protiv Lihtenštajna da pokuša podići moral u ekipi i pripremi igrače za baraž Lige nacija kroz koji BiH može doći do završnog turnira Evropskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Prosinečki je najavio da će utakmicu bh. reprezentacija početi u sastavu: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća i Džeko.

Selektor "zmajeva" rekao je da gosti žele upisati još jednu pobjedu u kvalifikacijama i ostati stopostotni, ali i da njegovi igrači žele pokazati da su dobar tim, pogotovo pred svojim navijačima.

"Sigurno je da smo razočarani, jer u ovoj smo grupi mogli biti drugi. Naši su problemi bili u gostima i nismo bili na nivou kao kod kuće. Ako ponovimo igru iz Torina, očekuje nas zanimljiva utakmica", izjavio je Prosinečki.

Selektor Italije Roberto Manćini prije početka kvalifikacijia smatrao je da BiH ima bolju ekipu od Finske koja je zauzela drugo mjesto u grupi. I dalje vjeruje da je BiH dobra ekipa koja u Zenici igra odlično, zbog čega vjeruje da će večeras biti odigrana dobra utakmica.

"BiH još uvijek ima šansu da izbori plasman kroz Ligu nacija. Očekujem dobru utakmicu, BiH se osjeća jako ugodno ovdje, na ovom stadionu, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Budući da ćemo mi dati sve od sebe i oni će morati odigrati zaista dobro da nas pobijede", rekao je Manćini.

Utakmica će biti odigrana večeras u 20.45 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Anketa

Ko će slaviti večeras u Zenici?

  • Italija

    53.33% (8)

  • BiH

    26.67% (4)

  • Biće neriješeno

    20% (3)

Ko će slaviti večeras u Zenici?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC