• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sprema osvetu, četvorica još pamte penale u Šapcu

Autor w rs

Crveno-beli u sredu protiv Mačve u osmini finala Kupa Srbije.

 Crvena zvezda - Mačva Kup Srbije osmina finala Izvor: MN PRESS

Teško da ima mnogo navijača Crvene zvezde kojima u godinama kada klub triput uzastopno igra grupnu fazu međunarodnih takmičenja i dvostruki je šampion Srbije smeta to što u vitrine klupskog muzeja nikako da stigne i 25. pehar nacionalnog Kupa, ali Vladan Milojević i njegovi igrači svako će istaći da im je i ove sezone cilj "dupla kruna".

"U Zvezdi su ciljevi uvek najviši, ove sezone ćemo težiti da osvojimo duplu krunu tako da smo maksimlano koncentrisani na duel sa Mačvom koja je na ostala naš dužnik u kupu Srbije. Igramo na našem stadionu, očekujem da ćemo uz pomoć navijača, koje ovom prilikom pozivam da nas podrže u što većem broju kako bismo ostvarili novu pobedu i bar što se tiče kupa uspešno završiti jesenji deo. Svesni smo da je kup specifično takmičenje, da su u 90 minuta svakakva iznendjenja moguća. Znamo kvalitet rivala jer smo igrali nedavno sa njima u šampionatu tako da se temeljno pripremamo za meč", istakao je rezervni golman Zoran Popović za klupski sajt.

Poslednji pehar Kupa Zvezda je osvojila 2012. godine, a od dolaska Milojevića samo još to nedostaje.

Prethodna dva pokušaja bila su neuspešna. Prvo ih je zaustavila Mačva u četvrtfinalu, boljim izvođenjem penala u Šapcu posle 0:0, a zatim i Partizan u finalu (0:1).

Zato je ove sezone pritisak veći.

Prva prepreka je lako preskočena, uprkos problemima sa mestom odigravanja utakmice (8:0 protiv Trepče), a druga će biti poseban motiv za pojedine igrače i članove stručnog štaba.

Rival je ponovo Mačva, s tim da se za razliku od marta 2018. sada igra na "Marakani".

Akteri pomenutih penala u Šapcu iz trenutnog igračkog kadra crveno-belih bili su Milan Borjan, Srđan Babić, Marko Gobeljić i Branko Jovičić, koji je povređen, kao i Nenad Milijaš, koji je sada pomoćni trener.

Babić i Milijaš su čak i šutirali sa bele tačke - precizno, za razliku od Nemanje Radonjića čiji je promašaj u petoj seriji presudio.

Ulaznice za ovu utakmicu prodavaće se na blagajni stadiona "Rajko Mitić" u utorak od 10 do 18 časova i u sredu od 10 do početka utakmice. Cene su: 300 dinara (sever), 400 (istok), 500 (zapad) i 1.000 (zapad VIP).

U sredu (17.00, prenos na TV Arena Sport 1) bi na terenu ponovo mogli da budu Babić i Gobeljić, jer je iza Borjana naporan put u Kanadu na obaveze reprezentacije, a Jovičić već duže vreme odsutan i vraća se tek na proleće.

Od tog četvrtfinala, Zvezda i Mačva igrali su četiri prvenstvene utakmice i u sve četiri slavio je beogradski klub: 2:0, 2:0, 2:1, 3:1.

Krajem septembra, u 10. kolu Superlige, strelci za crveno-bele na stadionu "Rajko Mitić" bili su Tomane (8. minut), Ben (32) i Kanjas (37), dok je gol za goste dao Stefan Milosavljević (83).

Predstojeći duel igra se posle reprezentativne pauze, a za Zvezdine uvertire biće početak serije od osam utakmica u 26 dana.

Posle Mačve sledi duel sa Radničkim u Nišu (subota), pa beogradski duel sa Bajern Minhenom u Ligi šampiona (utorak).

"Normalno je da se razmišlja i o Radničkom, Bajernu i svemu što nam predstoji, ali baš zbog toga koncentracija je samo na Mačvi. Znamo koliko je opasno da se 'preskaču protivnici' i baš zbog toga ulazimo punom snagom u kup utakmici kako bismo pobedom otvorili, svi očekujemo, dobru seriju u finišu polusezone i podigli nivo samopouzdanja i atmosfere", zaključio je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC