• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jutro poslije kraja kvalifikacija: Španija ima novog selektora!

Autor mondo.rs

Navodno je Moreno "obećao" Luisu Enrikeu staro mjesto kada god odluči, ali sve više se čini da je Fudbalski savez Španije iskoristio te riječi.

Fudbalska reprezentacija Španije ušla je u istoriju kada je dva dana pred prvi meč na Mundijalu smenila Đulena Lopetegija, međutim uspjeli su da obore i sopstveni rekord.

Jutro poslije uspješnog završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine - selektor "crvene furije" više nije Robert Moreno. Razlog nisu loši rezultati ili loše igre, štaviše, nego dogovor koji je Moreno imao sa Savezom i Luisom Enrikeom, kome je bio pomoćnik.

Možda će vas zanimati


Naime, Luis Enrike se prije pet mjeseci povukao sa mjesta selektora Španije zbog bolesti ćerke Ćane koja je bolovala od raka kostiju i nažalost preminula je u međuvremenu, tako da je tada upražnjeno mjesto na klupi ostavio Robertu Morenu, čovjeku koji mu je bio "desna ruka" gde god da je radio. Moreno je prvo bio vršilac dužnosti, potom je dobio ugovor za stalno, ali je obećao Luisu Enrikeu da će mu ustupiti staru poziciju kada god odluči da se vrati.

Nekoliko minuta poslije utakmice sa Rumunijom (5:0), Moreno je igračima u svlačionici saopštio da više nije trener, a nije se pojavio ni na obaveznoj konferenciji za medije.

Zakazana je nova, danas od podne, na kojoj je predsjednik Fudbalskog saveza Španije, uticajni Luis Rubijales, saopštio da su medijska nagađanja bila ispravna - i da je novi selektor "crvene furije", za Evropsko prvenstvo 2020. godine, povratnik Luis Enrike.


Sa Pirinejskog poluostrva dolaze različite informacije o tome da li je Moreno na kraju "prepustio" poziciju Luisu Enrikeu ili je na kraju bio primoran to da uradi.

S obzirom na to da Moreno u novom mandatu neće biti mandat Luisu Enrikeu, to je podgrijalo sumnje da je ovo bila odluka Saveza, a da je poruka Morena "iz kurtoazije" iskorišćena tako da se nekadašnji trener Rome, Selte i Barselone vrati na stari posao.

Zanimljivo je da su glavni igrači Španije već podržali Morena, tako da nas možda ponovo očekuju problemi u reprezentaciji koja je igrala briljantan fudbal u kvalifikacijama.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC