• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljupko zna kako se "lomi" Bajern: Zvezda mora na nemački način!

Autor mondo.rs

"Ko god kaže da ćemo mi sada zgaziti Bajern taj ne zna šta priča. Pa, oni su dali sedam golova Totenhemu i to u Londonu...", kazao je Ljupko Petrović koji zna kako se pobeđuje Bajern.

 Ljupko-Petrovic-najava-utakmice-Crvena-zvezda-Bajern-Minhen Izvor: MN PRESS

Ime trenera Ljupka Petrovića "zlatnim slovima" upisano je u istoriju Crvene zvezde.

Petrović je sedeo na klupi najbolje generacije crveno-belih i predvodio ih do titule u Kupu prvaka 1991. godine, kada su u Bariju posle boljeg izvođenja penala bili bolji od Olimpik Marseja. Pre toga odigrali su još dosta nezaboravnih mečeva, posebno polufinale sa Bajernom...

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je prvo u Minhenu slavila 2:1, da bi posle spektakularne završnice revanša u Beogradu i autogola za 2:2, i "otvaranja neba", prošla u finale.

S obzirom na to da sledećeg utorka na "Marakanu" ponovo dolazi Bajern, u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona, legendarni Ljupko Petrović je u izjavi za sajt Crvene zvezde imao i savet za igrače Vladana Milojevića kako da pristupe utakmici.

"Da bi pobedio Nemce moraš da razmišljaš na njihov način", kazao je Petrović.

"Mi smo uvek imali talenta, možda i više od njih, ali su oni uvek trčali više od nas.
Moja ekipa 1991. godine je i trčala kao nemačka ekipa, te pripreme na Igmanu su bile ključlne za naše osvajanje Kupa šampiona".

Mnogi se prvo sećaju revanša u Beogradu, ali treneru Crvene zvezde prvo pada sjajna partija u Minhenu kada su Pančev i Savićević razbili Bajern...

"To je bila najbolja utakmica Crvene zvezde u Evropi te godine, gde smo ih pobedili 2:1 uz izvanrednu partiju. Bio je to vrh dometa u igri i maksimum naših mogućnosti. Kad smo se digli sa klupe, čestitali jedan drugome obratio sam se Džajiću sledećim rečima: 'Kako kroz dve nedelje da pripremim ekipu da opet pobedimo i prođemo?' On je stao i zamislio se. Jer je u zemlji zavladala euforija, igrači su se po dolasku u Beograd, razleteli po kafićima, izlascima. Ramena su im bila spuštena od tapšanja po ramenu jer se stvorila atmosfera da smo već prošli", prisetio se Ljupko Petrović neočekivanih problema u pripremi revanš utakmice s kojima se suočio.

Izvor: MN PRESS


Zvezda je dobro počela meč u Beogradu, povela golom Mihajlovića, promašila nekoliko šansi, a onda je došlo do panike... Dva gola Bajerna i drama pred nervoznom publikom!

"Osetilo se da su igrači počeli da se takmiče ko će dati gol, ko će ući u istoriju. I tu je došlo do pada. Za kaznu je Dika Stojanović primio gol kroz noge, igrači su pali. Drugi gol je došao sam po sebi, nastao je pakao i malo je nedostajalo da primimo i treći jer su Nemci pogodili stativu. Ali, kad već Efenberg nije imao sreće da mu se lopta odbije u noge i reši meč, rekao sam Dujkoviću: viči da svi idu napred. Kad oni nisu dali - mi ćemo. I tako je bilo, zahvaljući Pančevu koji je uplašio golmana Aumana", kazao je Ljupko Petrović priznao da su do kraja gledali kako da sačuvaju rezultat.

"Malo ko se i seća da sam napravio dve izmene, Momčiloviću sam rekao da svaku loptu koja mu dođe šutne u publiku. A, on je primio loptu sam i umesto da je iznese - šutnuo je na tribine. Radio je šta sam mu rekao. Kao trener moraš da suzbiješ emocije, da uradiš nešto da dobiješ. Zato sam i izjavio posle meča da me je taj kraj utakmice mogao koštati života".

Ljupku Petroviću su sada 72 godine i sviđa mu se kakav posao radi Vladan Milojević na klupi Zvezde, s kojom je treću godinu zaredom ostvario plasman u evropska takmičenja.

Izvor: MN PRESS


"Milojević najbolje zna mogućnost igrača, odlično ih vodi i ne sumnjam da će izabrati najbolju taktiku. I da se navijači ne zavaravaju, sada situacija nije ravnopravna kad je kvalitet igrača u pitanju. Ko god kaže da ćemo mi sada zgaziti Bajern taj ne zna šta priča. Pa, oni su dali sedam golova Totenhemu i to u Londonu...", rekao je Petrović.

"I ne smemo se oslanjati na to da su već prošli u nokaut fazu Lige šampiona, što jure da poprave plasman u Bundes ligi. Nemac je Nemac, nikad se neće predati dok ne mora. Ne kalkuliše, igraće 100 odsto čak i ako trener ne izvede najjaču postavu. I ne kažem da Zvezda ne može do dobrog rezultata".

Za kraj je kazao da ako igrači ispoštuju Milojevića - neće biti brige za navijače.

"Verujem da će Zvezda ostati u Evropi i na proleće, jer u Beogradu ima i onu veliku podršku sa tribina"
, zaključio je legendarni trener.

Opširniji intervju sa njim možete da pročitate na sajtu Crvene zvezde.


Meč između Crvene zvezde i Bajern igra se u utorak od 21 čas.

Možda će vas zanimati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC