• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi poveo pa stao, Siti se još uvijek nije oprostio od titule

Autor mondo.rs

Kako drugačiji zatvoriti dan u Premijer ligi nego derbijem? Mančester siti i Čelsi su izašli na teren u posljednjem meču današnjeg programa i priredili spektakl.

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula su derbije ovog kola zatvorili subotnji program u Premijer ligi. dobili smo ono što smo očekivali i čemu smo se nadali - spektakl. Istina, mnogo više spektakla bilo je u prvom delu igre.

Timu Pepa Gvardiole je ovaj meč bio biti ili ne biti, jer ''Građani'' više nemaju prava na kiks. Moraju da vežu pobjede kako bi eventualno, ukoliko Liverpul ikada kiksne, ugrozili prvo mjesto na tabeli. Danas su, nakon preokreta, stigli do pobjede (2:1).

Možda će vas zanimati

 Krenulo je sjajno po ekipu Frenka Lamparda. Prvi gol na ovom susretu postigao je NGolo Kante, nakon što je Mendi očajno ispratio njegovo ubacivanje u prazan prostor. Omaleni Francuz je treći put u prvenstvu zatresao mrežu protivnika, a zanimljivo je da je isto toliko puta i šutirao u okvir gola.

Ipak, pogodak nije bilo prvo uzbuđenje na meču. Prije toga su solidne šanse uspeli da promaše Aguero na jednoj, odnosno Vilijan i Tomori na drugoj strani. Atraktivan fudbal, baš ono što smo željeli da gledamo.

Gvardiolinom timu je jedino preostalo da agresivnije napadne protivnika. Čelsi bi pobjedom na ovom susretu, praktično već sada, eliminisao Mančester siti iz šampionske trke. Da se to ne desi, postarali su se De Brujne i Marez.

Gol za izjednačenje je postigao Belgijanac, nakon sjajnog lažnjaka i šuta koji je zakačio nekoliko igrača prije nego što je prevario Kepu. Ubrzo, samo nekoliko minuta kasnije, Alžirac je novim golom postavio, kasnije će se ispostaviti, konačan rezultat na ovom meču.

To je bio rezultat na poluvremenu, a u nastavku je bilo prilika da se on promijeni. Neke od najboljih vidjeli smo u samom finišu, kada je sterlingov pogodak poništen zbog ofsajda ili kada je Maunt sjajno priprijetio iz slobodnog udarca. Tim šansama su prethodili dobri pokušaji Rijada Mareza, Vilijana i Fernandinja, ali niko od njih nije pronalazio put do mreže.

Rezultati 13. kola:

subota:

Vest Hem - Totenhem 2:3 (0:2)
/Antonio 73, Ogbona 90+6 - Son 36, Moura 43, Kejn 49/

Arsenal - Sautempton 2:2 (1:1)
/Lakazet 18, 90+8 - Ings 8, Vard-Praus 71/

Bornmut - Vulverhempton 1:2 (0:2)
/Kuk 59 - Mutinjo 21, Himenez 31/

Brajton - Lester 0:2 (0:0)
/Perez 84, Vardi 82/

Kristal Palas - Liverpul 1:2 (0:0)
/Zaha 82 - Mane 49, Firmino 85/

Everton - Norič 0:2 (0:0)
/Kantvel 55, Srbeni 90+2/

Votford - Barnli 0:3 (0:0)
/Vud 53, Barns 82, Tarkovski 88/

Mančester siti - Čelsi 3:1 (2:1)
/De Brujne 29, Marez 37 - Kante 21/

nedjelja

Šefild junajted - Mančester junajted (17.30)

ponedjeljak

Aston Vila - Njukasl (21.00)

Tabela: Liverpul 37, Lester 29, Mančester siti 28, Čelsi 26, Vulverhempton 19, Barnli 18, Arsenal 18, Totenhem 17, Šefild junajted (-1) 17, Mančester junajted (-1) 16, Bornmut 16, Brajton 15, Kristal Palas 15, Njukasl (-1) 15, Everton 14, Vest Hem 13, Aston Vila (-1) 11, Norič 10, Sautempton 9, Votford 8.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC