• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest "komada" u Beogradu pamtiće Zvezda, ali i Bajern zbog rekorda

Autor mondo.rs

Bavarci postali klub sa najviše pobeda sa pet ili više datih golova u Ligi šampiona, Levandovski igrač koji je najbrže dao četiri pogotka na jednom meču

 Rekordi-Bajerna-posle-pobede-6-0-nad-Crvena-zvezda-u-Ligi-sampiona Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Bajern je deklasirao Crvenu zvezdu u Beogradu u 5. kolu Lige šampiona - 6:0, i taj rezultat ostaće upisan u istoriji Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Šampion Srbije pamtiće ga kao najubedljiviji poraz u evropskim takmičenjima, dok će ga se Bavarci sećati po rekordu koji su zabeležili.

Naime, Bajern je ubedljivim trijumfom u Beogradu postao tim koji je ostvario najviše pobeda u kojima je postigao pet ili više golova u Ligi šampiona.

Do sada je to bila Barselona sa 19 takvih pobeda, a nakon meča protiv Zvezde nemački gigant izbio je na prvo mesto te liste sa 20 trijumfa.

Robert Levandovski je na stadionu "Rajko Mitić" postao igrač koji je najbrže postigao četiri gola u Ligi šampiona. Zatresao je mrežu Milana Borjana četiri puta u 15 minuta - 53, 60, 64. i 68. minut.

"Najvažnije je da smo mi odigrali dobro, defanzivno i u napadu. Nije važno ko igra, imamo isti plan. Srećan sam i kada ne postignem pogodak, a mi pobedimo", rekao je Levandovski posle sjajne partije u Beogradu.

On je jedini igrač uz Lionela Mesija koji je dao četiri gola na jednom meču Lige šampiona.

Poljak se nalazi na petom mestu liste najboljih strelaca Lige šampiona sa 63 pogotka i ima samo gol manje od četvrtoplasiranog Karima Benzema. Ubedljivo na toj listi vodi Kristijano Ronaldo sa 127 golova, ispred Lionela Mesija (113) i Raula Gonzalesa (71).

Levandovski zauzima i peto mesto na listi fudbalera koji su postigli najviše golova u Ligi šampiona u dresu jednog kluba. On ih je dao 46 za Bajern, što je klupski rekord, čime je pretekao svog saigrača Tomasa Milera, koji je upisao 42 pogotka.

Lider na toj listi je Mesi sa 113 golova, koje je sve dao igrajući za Barselonu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC