• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan je rekao istinu, ali ko je kriv zbog toga? (ANKETA)

Autor Jovan Terzić

Burni dani slede na stadionu "Rajko Mitić".

 Crvena-zvezda-Bajern-Minhen-0-6-Liga-sampiona-analiza Izvor: MN PRESS

"Treba da se pogledamo u oči i vidimo da nismo za ovo takmičenje, da budemo realni", izjavio je Milan Borjan posle još jednog ubedljivog poraza Crvene zvezde u Ligi šampiona - 0:6 protiv Bajern Minhena.

"Bilo je ovde u prve dve godine dosta igrača koji su igrali srcem, nisu igrali za pare, a kad igraš srcem mnogo više doprinosiš i imaš veću želju", iskren je bio golman crveno-belih i javno načeo temu o kojoj se već mesecima priča u neformalnim razgovorima oko stadiona "Rajko Mitić".

Možda će vas zanimati

Trenutna ekipa Crvene zvezde, po svemu sudeći, nema ono što je bio zaštitni znak njihovih prethodnika u prve dve sezone po dolasku Vladana Milojevića na klupu.


Nema ratnički duh, potrebnu agresivnost i borbenost, požrtvovanost, glad za dokazivanjem i želju za pobedom. Ukratko - nije tim!

Primetno je to ne samo na međunarodnoj sceni, već i u domaćem prvenstvu. Ekipa deluje ravnodušno, empatično, malokrvno, nezainteresovano...

Konkretan primer imali smo u finišu duela sa Bajernom, kada je zbog povrede na travi ostao da leži Aleksa Vukanović, a oko njega se okupili četvorica gostujućih igrača i nijedan saigrač.

Ima u ovoj ekipi i dalje igrača koji od početka sarađuju sa Milojevićem - Borjan, Boaći, Rodić, Gobeljić, Ben, Babić, povređeni Jovičić - i oni, uglavnom, nisu sporni kada je reč o motivaciji i kontinuitetu forme. Mnogo više u klubu treba da se zapitaju zbog igre i pristupa onih koji su u međuvremenu dovedeni da budu pojačanja:

Kanjas, Garsija, La Para, Tomane i Žander.

Pomenuti stranci, koji su podosta plaćeni, ne samo da ne prave razliku u odnosu na ostale saigrače, već prave problem u sastavljanju tima, jer su uprkos njihovom dovođenju zadržani Boaći, Ben i Marin, pa Milojević redovno mora da "tumba" startnu postavu i vodi računa o dozvoljena četiri stranca u Superligi, a pritom da svima pruža određenu minutažu kako bi imali kontinuitet igranja.

Tu, verovatno, leži ključ problema i nameću se pitanja ko je odgovoran za dovođenje pomenutih igrača i gomilanje stranaca.

Da li je Vladan Milojević insistirao na tim imenima ili su mu ih nametnuli direktori Terzić i Mrkela?

I zašto se posle Milana Pavkova i Ben vratio neobavljenog transfera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata?

Anketa

Ko je kriv za loša izdanja Crvene zvezde ove sezone?

  • Igrači

    60% (24)

  • Generalni direktor Terzić

    20% (8)

  • Sportski direktor Mrkela

    15% (6)

  • Trener Milojević

    5% (2)

Ko je kriv za loša izdanja Crvene zvezde ove sezone?

Rezultati



Onaj ili oni koji su odgovorni trebalo bi i da snose posledice. Da li će tako biti videćemo, pošto situacija nije baš "kristalno čista".

Bez obzira na debakle u duelima sa Bajernom i Totenhemom, Zvezda i dalje ima šansu da izbori evropsko proleće. Da je pred dolazak Vladana Milojevića neko rekao da će Crvena zvezda igrati grupnu fazu Lige šampiona dve sezone uzastopno i da će kao trećeplasirana u grupi dočekati proleće, teško da bi ga iko shvatio ozbiljnim.

Da bi se to dogodilo, crveno-belima je dovoljan i remi u Atini protiv Olimpijakosa. Ali, da bi bilo tako, moraće - pre svih igrači - da se pogledaju u oči, kao što je Borjan rekao, i pristupe utakmici mnogo, mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Čak i od onog u kom su na "Marakani" savladali Olimpijakos, jer treba biti iskren i reći da im je u preokretu od 0:1 do 3:1 značajno pomoglo isključenje protivničkog igrača.

Ima li Milojević način da nešto promeni u svom timu, videćemo, ali bez obzira na konačan ishod takmičenja u grupi Lige šampiona, u Zvezdi bi tokom zimske pauze trebalo da se pozabave odgovornošću za najubedljiviji poraz kod kuće ikada na međunarodnoj sceni i partije u kojima ekipa deluje kao da je već unapred predala ili (u slučaju Superlige) upisala bodove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC