• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mančester siti više ne smije da izgubi nijedan meč ako želi titulu"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Menadžer Mančester sitija Pep Guardiola je uoči gostovanja u Njukaslu u 14. kolu Premijer lige izjavio da njegova ekipa više ne smije izgubiti, ako želi da odbrani titulu.

"Mi više ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu, ali trenutno uopšte ne razmišljam o odbrani naslova. Imamo toliko povreda i toliko mnogo utakmica u sljedećih mjesec dana, tako da razmišljam samo o onoj sljedećoj", rekao je Gvardiola novinarima.

Siti je i prošle sezone zaostajao sedam bodova za Liverpulom, a nakon poraza upravo od Njukasla, Gvardiola je održao sastanak s igračima nakon kojeg je njegov tim pobijedio u 14 mečeva zaredom i na kraju osvojio titulu.

Možda će vas zanimati

"Napravićemo isti sastanak i ove sezone kada osjetim da je to potrebno. Pokušavamo shvatiti zašto griješimo, imamo još vremena", rekao je Gvardiola.

Govorio je i o otkazu Unaiju Emeriju u Arsenalu, napominjući kako mu je uvijek žao kada čuje da je neki trener dobio otkaz.

"Žao mi ga je. I on i ja vrlo dobro znamo da sve zavisi o postignutim rezultatima. Tužno mi je čuti kada bilo koji trener dobije otkaz, a ovo sigurno neće promijeniti moje mišljenje o Unaijevim sposobnostima. On je nevjerovatan profesionalac i veliki znalac. Tri godine zaredom osvojio je Ligu Evrope sa Seviljom. To su sigurno nevjerovatni rezultati".

"Građani" poslije 13. odigranih kola zauzimaju treću poziciju s 28 bodova, devet manje od vodećeg Liverpula. Drugo mjesto je Lester s 29, dok se na četvrtom nalazi Čelsi s 26 bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC