• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRT: "Princ sa Neretve" kandidat za klupu "zmajeva"!

Autor mondo.ba

Legendardni Dušan Bajević član je komisije FSBIH koja je trebala da predloži novog selektora, ali moguće je da upravo on preuzme tu funkciju.

Danima i sedmicama nagađa se o imenu novog selektora reprezentacije BIH, a Izvršni odbor BIH zadužio je Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da predlože novog kandidata.

Ipak, ispostavilo se da je upravo Bajević jedan od glavnih kandidata .

Možda će vas zanimati

“Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći 'zmajevima'. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovaraćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize”, poručio je Bajević iz Atine za Radio Sarajevo.

Neekadašnji golgeter mostarskog Veleža, atinskog AEK i reprezentacije Jugoslavije, kasnije uspešan trener u više grčkih klubova potvrdio je da je bilo razgovora.

“Ne bih komentarisao igru. Iz FSBiH još nisam dobio zvaničan upit, bilo je razgovora, na koja još nisam zvanično odgovorio. I ja bih volio da Bosna i Hercegovina ode na Euro, ali sve ćemo o tome moći analizirati kada dođem u Sarajevu. Ne bih volio sada iz Grčke da bilo šta govorim više”, dodao je Bajević.

“Lijepo je kada navijači o tebi pohvalno govore. Znam da bi i oni voljeli da BiH ode na EURO i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo”, rekao je legendarni "Princ sa Neretve“.

Bajević je osvojio devet titula šampionaa Grčke sa AEK-om i Olimpijakosom, četiri Kupa Grčke (AEK, Olimpijakos, PAOK), jedan Superkup Grčke (AEK), jedan Liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Posljednji trenerski angažman imao je 2012. godine u grčkom Atromitosu, a osim grčkih klubova i Veleža vodio je i Crvenu zvezdu u sezoni 2006/07.

Ostaće upamćeno da je "Marakanu“ napustio usred utakmice protiv Vojvodine.

Navijači su na kraju prvog poluvremena prvi vođstvu Vojvodine 3:0  skandirali "Dušane, odlazi“, a on ih je poslušao i uputio se ka tunelu, te napustio Crvenu zvezdu.

Bajević napušta Crvenu zvezdu
Izvor: YouTube

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC