• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junaci Borca, Jakupović i Vujaklija: Važni bodovi za sam vrh tabele!

Autor mondo.ba

Strijelci za preokret Borca, Demir Jakupović i Srđan Vujaklija ističu da su se pobjedom u Zenici crveno-plavi uključili u borbu za sami vrh tabele.

 Srđan Vujaklija Demir Jakupović poslije Čelik - Borac  Važna tri boda za vrh tabele Izvor: MONDO/Borac-Sport/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac u nedjelju je poslije devet godina konačno slavio u Zenici!

Ekipa Branislava krunića stigla je do pobjede 2:1 poslije velikog preokreta jkoji su donijeli igrači koje je ubacio u drugom poluvremenu u igru.

Možda će vas zanimati

Demir Jakupović zaigrao je nakon dugo vremena i postigao pogodak za izjednačenje.

"Pokazali smo karakter, posebno nakon onih svih promašaja u prvom poluvremenu i kiksa u odbrani nakon kojeg smo primili gol. Uspjeli smo da se vratimo i pobijedimo utakmicu koja nam je jako bitna za tu borbu za Evropu, ali eto uključili smo se i u borbu za prvo mjesto. Nakon duže pauze zbog povrede bila je rpva utakmica i stvarno ne mogu biti srećniji. Nadam se da će biti još uspješnih utakmica i golova“, rekao je Jakupović u izjavi za MONDO.

Zanimljivo, lopta je kod njegovog pogotka prošla dvojici igrača, tačnije igraču i golmanu Čelika kroz noge i završila u mreži.

"Meni je bitno da je lopta ušla u gol, a na koji gol to je manje važno. Imao sam želju da pokažem šta mogu, i ja i Vujaklija koji je ušao, i donijeli smo pobjedu. Stvarno smo srećni i jedva čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode. Svi sa nestrpljenjem čekamu tu utakmicu, priželjkujemo pobjedu i pozivam sve da dođu da zajedno proslavimo pobjedu i ovu uspješnu polusezonu“, rekao je Jakupović.

"Violina“ je zasvirala u Zenici, nakon pogotka srpskog fudbalera Srđana Vujaklije.

"Ova tri boda su mnogo važna za sami vrh. Mislim da smo imali utakmicu pod kontrolom sve vrijeme.  Mogli smo da riješimo utakmicu u prvom poluvremnu, primili smo taj gol slučajno. U tom drugom poluvremenu šef je napravio prave izmjene, mi igrači s klupe ispostavilo se, donijeli smo preokret. Još jednom svaka čast cijeloj ekipi i zasluženo smo pobijedili“, rekao je Vujaklija poslije utakmice.

On je dodao da nije slučajno što je Borac oba gola postigao poslije prekida.

Uigravali smo, vježbali prekide i to je urodilo plodom“, rekao je Vujaklija.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čestitke

Bravo momci. Sve čestitke, odličan meč, sjajna borbenost. Što se prekida tiče mogli biste ih sa Crnovom i Ziljkićem izvoditi do sutra. Jedino kad loptu uzme Milutinović padaju golovi iz prekida.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC