• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mersisajd derbi" - 6 u prvom i 1 u drugom: Mane je "plesao"!

Autor mondo.rs

Liverpul ubedljivo pobedio Everton u 201. prvenstvenom duelu. "Redsi" čuvaju vrh, "karamele" čeka borba za opstanak.

Liverpul je gospodar grada i Premijer lige!

Ukupno 234. "Mersisajd derbi", duel fudbalskih velikana prestonice najbolje muzike na svetu, završen je posle goleade na Enfildu i sigurne pobede kaznene ekspedicije Jirgena Klopa.

Možda će vas zanimati

Liverpul – Everton 4:2 (4:2)!


Bila je to 94. pobeda "redsa" protiv starijeg, ali manje trofejnog gradskog rivala. Everton je ostao na 66.

U šampionatima Engleske odigrali su 201. utakmicu...

U oktobru je počela da teče deseta godina od poslednje pobede Evertona. Ona se dogodila na Gudison parku, a poslednji put su "karamele" slavile trijumf u domu Liverpula sada već davnog septembra 1999.

Duel 15. kola obeležio je jedan čovek. Vrlo inspirisan i motivisan. Sadio Mane!

Kada se sa ujakom pre 12 godina iz senegalske provincije uputio 500 kilometara udaljeni Dakar, kako bi se okušao na velikom testu za mlade talente, sačekalo ga je neprijatno iznenađenje. Prvo obraćanje čoveka koji je trebalo da ga proveri, bilo je uznemiravajuće za dečaka željnog igre i nada da će jednog dana dostići slavu svojih junaka iz Japana i Južne Koreje 2002.

"U tim pocepanim patikama i bermudama koje nisu za fudbalere došao si na test", upitao ga je.

"Šta ću, nemam bolje", suznih očiju odgovorio je petnaestogodišnjak, ali i dalje želeći što pre da istrči na teren i pokaže šta zna. Isti čovek ga je odmah izabrao i uputio na čuveni "Generation Foot". Usledili su Mec, RB Salcburg, Sautemptom i Liverpul...

Danas je Mane uzor mnogim dečacima iz Afrike, ali i ostatka sveta željnih velike fudbalske scene. Posle utakmice na Enfildu još više će ga voleti i diviti mu se. Dive mu se i kolege...

Milimetarski precizna lopta već u šestom minutu upućena je pored čuvara i između dvojice centralnih defanzivnih igrača Evertona, blizu je bio i golman Džordan Pikford. Da je bila malo jača, sporija ili nepreciznija Liverpul čak ni priliku ne bi napravio. Ovako... Divok Origi je "spojen sa golom" za 1:0.


Nije se dugo čekalo na novu majstoriju Manea. U 17. minutu osetio je nameru Đerdana Šaćirija, pasom je opet izbacio čitavu odbranu, a Albanca sa švajcarskim papirima "naterao" da postigne drugi gol za domaćina.

Majkl Kin je četiri minuta kasnije smanjio na 1:2, iskoristivši gužvu u kaznenom prostoru domaćina. Međutim, nedugo zatim je Dejan Lovren duboko sa svoje polovine "pogodio u trepavicu" Origija u šesnaestercu Evertona za 3:1.

Trent Aleksander Arnold i Mane su u poslednjem minutu prvog poluvremena pretrčali skoro ceo teren i četvrtim golom za Liverpul oduševili navijače. Prvo su zaustavili napad rivala, razmenili loptu, da bi se poput brzog voza spustili do protivničkog kaznenog prostora, gde ju je Arnold predao saigraču, koji je posle dve asistencije iskoristio šansu i da se upiše u strelce.

Uzbuđenjima u prvom poluvremenu ni ti nije bio kraj. Poslednju reč pre odlaska na odmor imao je gost. Sjajno prvo poluvreme završio je brazilski tandem "karamela" - Bernard je centrirao, a Ričarlison glavom matirao Adriana.

Drugi deo igre nije bio ni blizu zanimljiv kao prvi. Najznačajniji momenat dogodio se u 90. minutu, kada je Firmino proigrao Vajnalduma, koji je preciznim udarcem iskosa sa leve strane postavio konačnih 5:2.

Liverpul je prvi i ima osam bodova više od Lestera na drugom mestu. Everton mnogo više zanima borba za opstanak, jer je do sada sakupio samo 14 bodova i nalazi se u "crvenoj zoni".

PREMIJER LIGA, 15. KOLO:

utorak

Kristal Palas – Bornmut 1:0 (0:0)
/Šlup 76/

Barnli – Mančester siti 1:4 (0:1)
/Brejdi 89 – Gabrijel Žezus 24, 50, Rodri 68, Mahrez 87/

sreda

Čelsi – Aston Vila 2:1 (1:1)
/Abraham 23, Maunt 48 - Trezege 41/

Lester – Votford 2:0 (0:0)
/Vardi pen. 55, Madison 90+5/

Mančester junajted – Totenhem 2:1 (1:1)
/Rašford 6, pen. 49 - Ali 39/

Sautempton – Norič 2:1 (2:0)
/Omgs 22, Bertrand 43 - Puki 66/

Vulverhempton – Vest Hem 2:0 (1:0)
/Dendonker 23, Kutrone 86/

Liverpul – Everton 5:2 (4:2)
/Origi 6, 31, Šaćiri 17, Mane 45, Vajnaldum 90 – Kin 21, Ričarlison 45+3/

četvrtak

Šefild junajted – Njukasl 20.30
Arsenal – Brajton 21.15

TABELA: Liverpul 43, Lester 35, Siti 32, Čelsi 29, Vulvs 23, Mančester junajted 21, Kristal Palas 21, Totenhem 20, Šefild junajted (-1) 19, Arsenal (-1) 19, Barnli 18, Bornmut 16, Vest Hem 16, Njukasl (-1) 16, Aston Vila 15, Brajton 15, Sautempton 15, Everton 14, Norič 11, Votford 8.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC