• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Dajk možda neće osvojiti "Zlatnu loptu", ali sve je bliži Premijer ligi

Autor mondo.rs

Ne zna se da li su bolji centaršutevi Aleksander-Arnolda ili skokovi Van Dajka kojima je doneo pobedu Liverpulu protiv neugodnog Brajtona...

U danu kada je Mančester siti kiksnuo gde to nije smeo - Liverpul je ostvario novi trijumf za beg na čak 11 bodova u odnosu na šampiona, i to bez možda i ključnog fudbalera, brazilskog veziste Fabinja, koga neće biti nekoliko sedmica na terenu.

Pobedu to protiv nezgodnog Brajtona, doneo je Virdžil van Dajk sa dva "nebeska skoka", odnosno Trent Aleksander-Arnold sa dve perfektne asistencije, uz malu frku na kraju meča...

LIVERPUL - BRAJTON 2:1 (1:0)

Možda će vas zanimati

Prvi pogodak "pao" je u 18. minutu kada je TAA izveo prekid sa desne strane, Van Dajk je odmah u startu pobegao čuvarima i lako matirao Metjua Rajana, dok je drugi pogodak bio nešto teži. Aleksander-Arnold centirao je iz kornera u 28. minutu, a Van Dajk je na prvoj stativi reagovao neverovatno dobro i brzu loptu svog desnog beka pretvorio je u drugi pogodak na meču.


U nastakvu Liverpul je kontrolisao sve do nesmotrenog crvenog kartona Alisona, koji je izašao sa gol-crte i igrao rukom van kaznenog prostora, pa je Klopova ekipa ušla u nepotrebnu paniku.


Posebno pošto je iz slobodnog udarca dosuđenog nakon crvenog kartona gol, i to "na kvarno" postigao štoper Luis Dank, pošto je video da Adrijan i dalje namešta živi zid, došlo do ofanzive Brajtona koji je u nekoliko navrata bio blizu izjednačenja.

Tako je Van Dajk doneo još jednom pobedu Liverpulu i pogurao ga ka osvajanju Premijer lige na koju čekaju 30 godina, pa možda sledeće godine bude imao više sreće u izboru za "Zlatnu loptu", pošto su sve prilike da će je dobiti Leo Mesi, bar tako tvrde dobro obavešteni španski novinari koji su nekoliko dana pred gala ceremoniju saznali ovu informaciju.


Zanimljivu utakmicu odigrali su Totenhem i Bornmut (3:2), a Žoze Murinjo će biti daleko zadovoljniji pošto je zabeležio treću pobedu u isto toliko mečeva od dolaska u Spurse.

I na ovoj utakmici je Totenhem primio gol, ali opet su bili efikasni. U sve boljoj formi je Dele Ali, strelac dva gola u 21. i 50. minutu, dok je treći pogodak za "pevce" postigao Musa Sisoko u 69. minutu. Posle toga je malo "pala" Murinjova ekipa i dozvolila golove Harija Vilsona (73. i 96. minut).

Dok je jedan klub iz Londona u usponu forme, drugi pada...

Čelsi je odigrao tanku utakmicu u "malom gradskom derbiju" sa Vest Hemom i platio danak rotacijama, ali i povredi Tejmija Ejbrahama pošto su poraženi minimalnim rezultatom - 0:1.

Strelac jedinog gola bio je Aron Kresvel u 48. minutu na dodavanje novajlije Pabla Fornalsa, a Franku Lampardu nisu pomogle ni izmene kojima je probao da "razmrda" svoju ekipu. Uveo je Vilijana, Kantea i Hadson-Odoija, ali nisu uspeli da donesu makar bod.

Pročitajte sve strelce, rezultate i parove 14. kola Premijer lige.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC