• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama na "Tardiniju": Parma u 90+1 sa ''kreča'' do osmine finala Kupa!

Autor mondo.ba

Parma je iskoristila priliku da se preko tima iz Serije B vrati na pobjednički kolosijek, ali se suočila tokom meča sa problemima

U prethodne dvije utakmice Serije A, tim sa stadiona ''Enio Tardini'' nije osjetio slast pobjede, ali zato nije propustio šansu da do nje dođe u šesnaestini finala kup-takmičenja, u duelu sa Frozinoneom, koji od proljeća čeka prvi gostujući trijumf u svim takmičenjima:

PARMA – FROZINONE 2:1 (1:0)
/Siligardi 20, Ernani 90+1 pen – Trota 71/

U prethodne dvije runde Kalča, Parma je remizirala sa Bolonjom (2:2), ispustivši tri boda u petom minutu sudijske nadoknade drugog dijela, te poklekla u duelu sa Milanom (0:1) i Frozinone se činio kao idealan tim za povratak na pobjednički put pred gostovanje, pogotovo zbog činjenice da tim kojim od ove sezone komanduje Alesandro Nesta za trijumf van svog stadiona ne zna od 7. aprila i gostovanja ''Violi'' (0:1).

Izabranici Roberta d'Averse prihvatili su što im se ponudilo i pobjedom rezultatom 2:1 zakazali bitku sa Romom za plasman među osam najboljih ekipa u italijanskom Kupu.

Parma je povela u 20. minutu preko ofanzivca Luke Siligardija, koji je majstorski pogodio mrežu iskosa sa ivice šesnaesterca nakon što je imao ''sve vrijeme svijeta'' da se namjesti na udarac kojim bi matirao Alesandra Jakobućija.

Suočila se, ipak, domaća ekipa sa problemima nakon što se u 71. minutu Marselo Trota oslobodio čuvara i poslije veoma dobrog prijema lopte savladao Simonea Kolombija.

Rasplamsala se borba u narednim minutima. Lako je već u narednom napadu moglo da bude 1:2 ali je pomenuti Kolombi izašao kao pobjednik iz duela sa Lukom Paganijem, a odmah potom na drugoj strani Matija Sprokati pogađa stativu, propustivši šansu da vrati prednost na stranu domaćih.

U narednih par minuta Nikola Ćitro kojeg je Nesta ubacio u vatru nedugo ranije mogao je da se proslavi, ali iz dvije situacije nije poentirao, a sav trud gostiju na putu da eventualno izbore nastup u osmini finala pao je u prvom minutu sudijske nadoknade...

Luka Paganini je nakon kornera, u kaznenom prostoru ispred Jakobućija, oborio Juraja Kucku, arbitar Dionizi je pokazao na bijelu tačku, a prolaz Parmi sa ''kreča'' donio je Ernani.

Šesnaestinu finala Kupa Italije zaključiće Kaljari i Sampdorija.

Ne znamo da li treba da vas podsjećamo da su nam ova dva tima, koji će se ponovo sastati na Sardiniji, prije samo tri dana priredila spektakularnu utakmicu... Ostaje nam samo da se nadamo da ćemo nešto slično vidjeti i večeras.

Kup Italije, 1/16-finala

Parma - Frozinone 2:1 (1:0)
/Siligardi 20, Ernani 90+1 – Trota 71/

Kaljari - Sampdorija (21:00)

odigrano u srijedu:

Sasuolo - Peruđa 1:2 (0:2)
/Burabia 82 - Mazoči 10, Nikoluši 17/

SPAL - Leće 5:1 (4:0)
/Igor 18, Paloski 24, Murđia 31, Cionek 45, Flokari 83 - Imbula 55/

Udineze - Bolonja 4:0 (2:0)
/Barak 24, De Majo 42, Mandragora 77, Lazanja 90+2/

odigrano u utorak:

Fiorentina - Citadela 2:0 (2:0)
/Benasi 21, 53/

Đenova - Askoli 3:2 (1:0)
/Pinamonti 14, 79, Krišito 72 - Bereta 48, Krišito 68 ag/

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Klaiton 35/

Parovi osmine finala: Atalanta - Fiorentina, Lacio - Kremoneze, Napoli - Peruđa, Torino - Đenova, Milan - SPAL, Inter - Kaljari/Sampdorija, Roma - Parma, Juventus - Udineze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC