• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kaljari preživio finiš i opet srušio Sampdoriju - drugi put u tri dana!

Autor mondo.ba

Tim sa Sardinije izborio je nastup u osmini finala Kupa Italije, ali je poslije ugodnih 2:0 u 87. minutu ipak strepio za plasman. Navijači Sampdorije mogu da se pitaju - da li je Ranijeri prekasno u igru uveo Manola Gabijadinija?

Rezultat možda nije isti, ali pobjednik jeste!

Kaljari i Sampdorija su prije tri dana na Sardiniji odigrali spektakularan meč i pružili nam sve što od fudbala možemo da poželimo.

Večeras su se dva tima ponovo sastala, u meču Kupa Italije, koji nije ponudio baš toliko uzbuđenja kao prethodni, ali daleko od toga da ih nije bilo:

KALJARI – SAMPDORIJA 2:1 (1:0)             
/Ćeri 7, Ragacu 47 – Gabijadini 87/

Kaljari je u samo tri dana dva puta "uzeo mjeru" Ranijerijevom timu i nastavio sjajan niz bez poraza u svim takmičenjima koji traje – više od tri mjeseca!

Da večerašnji meć sigurno neće teći kao onaj odigran na istom mjestu u ponedjeljak, postalo je jasno već u sedmom minutu, kada je domaće do rezultatske prednosti doveo – heroj Kaljarija iz duela odigranog drugog decembarskog dana Alberto Ćeri.

Mladi napadač najprijatnijeg iznenađenja Serije A poentirao je na asistenciju kapitena Danijelea Ragacua, koji, u uvodnim minutima drugog poluvremena, ni sam nije propustio šansu da matira Argentinca na golu Đenovljana Emila Odera.

Bilo je to, ispostavilo se, dovoljno da trenutno četvrtoplasirani tim Kalča izbori mjesto među 16 najboljih u kup-takmičenju, iako je u samom finišu meča Manolo Gabijadini samo tri minuta nakon ulaska na teren prepolovio minus i natjerao domaće navijače da nervozno dočekaju posljednji sudijski zvižduk.

Isti igrač je i u posljednjim sekundama propustio šansu da postigne svoj drugi gol na meču, pa će tifozi Đenovljana večeras sigurno leći u krevet sa pitanjem - da li je Klaudio Ranijeri možda ranije mogao da reaguje i 28-godišnjeg napadača, strijelca tri gola u Seriji A u ovoj sezoni, pošalje ranije na teren, a ne u 84. minutu...

Da bi nastavio da, osim "rata" za istorijski plasman u Ligu šampiona, sanja i nastavak borbe za trofej u Kopi, Kaljari će morati da - šokira stadion "Đuzepe Meaca" u januaru i iz daljeg takmičenja eliminiše aktuelnog lidera Serije A!

Prilika je to Kaljariju da se revanšira "nerazurima" za poraz pretpljen na Sardiniji prvog septembarskog dana – to je posljednji put da su Naingolan i društvo teren napustili pognute glave…

Kup Italije, 1/16-finala

Parma - Frozinone 2:1 (1:0)
/Siligardi 20, Ernani 90+1 – Trota 71/

Kaljari - Sampdorija 2:1 (1:0)
/Ćeri 7, Ragacu 47 – Gabijadini 87/

odigrano u srijedu:

Sasuolo - Peruđa 1:2 (0:2)
/Burabia 82 - Mazoči 10, Nikoluši 17/

SPAL - Leće 5:1 (4:0)
/Igor 18, Paloski 24, Murđia 31, Cionek 45, Flokari 83 - Imbula 55/

Udineze - Bolonja 4:0 (2:0)
/Barak 24, De Majo 42, Mandragora 77, Lazanja 90+2/

odigrano u utorak:

Fiorentina - Citadela 2:0 (2:0)
/Benasi 21, 53/

Đenova - Askoli 3:2 (1:0)
/Pinamonti 14, 79, Krišito 72 - Bereta 48, Krišito 68 ag/

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Klaiton 35/

Parovi osmine finala: Atalanta - Fiorentina, Lacio - Kremoneze, Napoli - Peruđa, Torino - Đenova, Milan - SPAL, Inter - Kaljari, Roma - Parma, Juventus - Udineze.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC