• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crni petak" izazvao kontroverze, očekivali smo svašta, a dobili ništa!

Autor mondo.ba

Mnogo bure izazvala je naslovnica "Korijere delo Sporta", čak su novinari lista ostali uskraćeni za akreditacije kod pojedinih klubova zbog "rasističke" naslovnice u najavi derbija, a na samom terenu, nismo vidjeli mnogo toga.

Na otvaranju 15. kola italijanske Serije A, na "Đuzepe Meaci" očekivao se atomski fudbal, posebno od strane Intera, koji ipak nije uspio da stigne do nove pobjede, pa će već u subotu Juventus imati priliku da eventualnim trijumfom protiv Lacija u Rimu da opet stigne na lidersku poziciju.

INTER - ROMA 0:0.

Domaćin jeste bio bolji od "vučice", stvorio je i promašio mnogo više prilika, možda je čak i oštećen za jedanaesterac, ali opet, Roma se vrlo organizovano i čvrsto branila jer je i stigla na "Meacu" s namjerom da ne izgubi, što je u konačnici uspjela i to četvrti put uzastopno.

"Neroazuri" su od starta krenuli prema golu Rimljana i već u prvih 10 minura propustili dvije dobre prilike i to u režiji napadačkog dvojca Romelu Lukaku - Lautaro Martinez, koji su uz trenera Antonija Kontea, vjerovatno i najzaslužniji za ovosezonski preporod milanskog tima.

Inter je naime slavio na 12 od 14 mečeva, ako ne računamo ovaj večerašnji, što je najbolji start u istoriji Serije A, a dvojica napadača direktno su zaslužna za 24 postignuta pogotka do duela sa "vučicom".

Interesantno, obje ekipe su u petak čekale jubilarni 500. gol u šampionatu, ali će morati ipak da sačekaju neku narednu priliku.

Najbliži tome u prvom dijelu bio je Inter poslije akcije Lukakua, ali je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović sa desetak metara poslao loptu visoko iznad prečke.

Kapiten Bosne i Herecegovine Edin Džeko nije uspio potpuno da ozdravi od gripa, pa je utakmicu počeo sa klupe za rezerve, a umjesto njega je kao "lažna devetka" nastupio Nikolo Zaniolo, koji je jedini zaprijetio Samiru Handanoviću u prvom poluvremenu od Rominih fudbalera.

Početkom nastavka, domaći su propustili stopostotnu šansu kada je golman Rome Antonio Mirante izišao kao pobjednik u situaciji "jedan na jedan" sa Markom Vesinom.

Džeko je ipak ušao u igru u 68. minutu umjesto Dijega Perote s namjerom da u finišu pokuša da donese Rimljanima sva tri boda i odmah se našao u šansi na dodavanje Aleksandra Kolarova, srpskog kapitena, koji je odigrao svih 90 minuta, ali nije dobro primirio loptu.

A u narednom napadu na drugoj strani - sporna situacija. Lopta je u ruku pogodila Leonarda Spinacolu u kaznenom prostoru poslije prodora Lautara, ali je sudija Đanpaolo Kalvarese samo pokazao da se igra nastavi iako su domaći tražili penal.

U samom finišu, Inter je propustio još nekoliko dobrih šansi, a opet su u glavnim ulogama bili najprije Lukaku, a potom i Lautaro, ali je večeras nesavladiv bio golman Mirante.

"Vučica" je neporažena na "Đuzepe Meaci" od u prvenstvu od 2015. godine, izgubivši samo tri puta na posljednjih 15 duela, uz sedam remija i pet pobjeda.

I to bi bilo sve što se tiče fudbala, ali mnogo više se na Apeninima pričalo o kontroverznoj naslovnici "Korijere delo Sporta", koja je uz naslov "Crni petak" najavila derbi sa fotografijom dvojice tamnoputih fudbalera - Lukakua i Krisa Smolinga, nekadašnjih saigrača u Mančester junajtedu.

Taj potez uglednog i najprodavanijeg dnevnika u Italiji osudili su brojni svjetski mediji, ali i sami klubovi poput Milana i Rome, koji su čak uskratili akreditacije novinarima ovog lista.

"Fudbaleri, klubovi, navijači i mediji moraju biti ujedinjeni u borbi protiv rasizma i svi imamo obavezu da pažljivo biramo riječi kad govorimo o ovoj temi. Kao odgovor naslovnici odlučili smo da ograničimo pristup novinarima 'Koriere delo Sporta'. Jasno nam je da je pomenuti list želio da pošalje antirasističku poruku, pa smo zabranu stavili samo do kraja godine", navedeno je u saopštenju Milana.

SERIJA A, 15. KOLO

Inter - Roma 0:0

Subota

Atalanta - Verona (15.00)
Udineze - Napoli (18.00)
Lacio - Juventus (20.45)

Nedjelja

Leće - Đenova (12.30)
Od 15.00
Sasuolo - Kaljari
SPAL - Breša
Torino - Fiorentina
Sampdorija - Parma (18.00)
Bolonja - Milan (20.45)

TABELA: Inter (+1) 38, Juventus 36, Lacio 30, Roma (+1) 29,Kaljari 28,  Atalanta 25, Napoli 20, Parma 18, Verona 18, Torino 17, Milan 17, Bolonja 16, Fiorentina 16, Sasuolo (-1) 14, Leće 14, Udineze 14, Sampdorija 12, Đenova 10, SPAL 9, Breša (-1) 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC