• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najboljih pola sata u sezoni za Junajted i najgora ekipa Pepa Gvardiole!

Autor mondo.rs

Poslednja utakmica subotnjeg programa u Premijer ligi donela nam je veliko iznenađenje u gradskom derbiju!

Poslednji meč 16. kola zakazan za subotu bio je gradski derbi Mančestera, a njegov ishod je bio neočekivan. ''Građani'' su odčekali ''Crvene đavole'', a gosti su u svoj deo grada odneli ceo plen.

Pogocima Rašforda i Marsijala već u prvih pola sata fudbala odlučen je pobednik ovog derbi susreta. Bilo je to najboljih pola sata Solskjerove ekipe u ovoj sezoni, ali i jedno od najslabijih izdanja Gvardiolinog tima.

MANČESTER SITI - MANČESTER JUNAJTED 1:2 (0:2)
/Rašford 23, Marsijal 29 - Otamendi 85/

Možda će vas zanimati

Sasvim sigurno će igrači Mančester junajteda analizirati ovu utakmicu nanarednim sastancima jer je ono što su igrali u uvodnom delu meča bilo sjajno. Iako je na početku susreta i domaćin pokazao zube, pogoci Rašforda i Marsijala su učinili da utisak o igri Solskjerovog tima bude nestvaran. Blistao je od sreće i Aleks Ferguson, posmatrajući utakmicu sa tribina.

Do prvog gola na ovom susretu Junajted je stigao nakon opravdano dosuđenog penala. Bernardo Silva je neoprezno startovao, a Rašford pokazao zašto je najbolji igrač ekipe ove sezone.

Kada je na 2:0 povisio Marsijal, postalo je izvesno ono što je do početka susreta bilo nezamislivo. Ekipa sa Old Traforda je došla i šokirala svog domaćina, a ovaj poraz će Gvardiolin tim možda već sada potpuno izbaciti iz šampionske trke. Pod uslovom da ona, u ovim uslovima, postoji.

Ole Gunar Solskjer se do sada u karijeri pet puta sastajao sa ekipom Mančester sitija. Tri puta je vodio rezerviste Junajteda protiv rezervnog sastava gradskog rivala, a ovo mu je bio drugi meč na klupi prvog tima. Prvi put je pobedio gradskog rivala.


Derbi Mančestera obeležio je i neobičan incident na kakav nismo navikli u Engleskoj. Fred je u 69. minutu krenuo ka korner zastavici, kako bi izveo prvi udarac iz ugla svog tima, a navijači domaće ekipe su počeli da ubacuju predmete u teren. Flašice sa vodom i upaljači su poleteli ka Brazilcu, a nešto od toga ga je i pogodilo u potiljak.

Nakon kraćeg prekida meča i razgovora koji su imali arbitar Tejlor i David Silva, susret je nastavljen, a publika na tom delu tribine se smirila. Očigledno je poraz od najvećeg rivala, koji je tada bio izvestan, revoltirao fanove ''Građana''.

Nastavak susreta doneo nam je dramu, ali na sreću svih, samo na terenu. Pogotovo je to bilo izraženo od 85 minuta, kada je Otamendi smanjio zaostatak za gradskim rivalom. Pobegao je nakon prekida, bio najbolji u skoku pred protivničkim golom i lako savladao Davida de Heu.

Napadi Sitija su ostavljali mnogo prostora na njihovoj polovini, ali Junajted to nije koristio. Gosti su, umesto trećeg gola, sve karte bacili na defanzivu, pa finiš utakmice protekao u grčevitoj odbrani gola koji je čuvao Španac.

Mančester siti: Ederson, Voker, Stons (od 59. Otamendi), Fernandinjo, Angelino, Rodri (od 88. Gundogan), D. Silva, De Brujne, B. Silva (od 65. Marez), Sterling, Žesus
Mančester junajted: De Hea, Van Bisaka, Lindelof, Megvajer, Šo (od 89. Jang), MekTominej, Fred, Džejms, Lingard (od 89. Tuanzebe), Rašford, Marsijal (od 74. Pereira)

Rezultate odigranih mečeva i tabelu pogledajte na OVDE.

Lista strelaca Premijer lige: Vardi 14, Abraham 11, Obamejang, Rašford 10, Mane, Aguero, Kejn 9

Parovi 17. kola: Liverpul - Votford, Barnli - Njukasl, Čelsi - Bornmut, Lester - Norič, Šefild junajted - Aston Vila, Sautempton - Vest Hem, Mančester junajted - Everton, Vulverhemtpon - Totenhem, Arsenal - Mančester siti, Kristal Palas - Brajton

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC