• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobić "zaključao" mrežu Veleža protiv Želje, Sarajevo jesenji šampion

Autor mondo.ba

Mostarci šokirali do ovog kola vodeći Željezničar na "Grbavici" i konačno, poslije pet i po godina, slavili protiv sarajevskih "plavih". Sarajevo zimuje na čelu tabele, sa bodom prednosti ispred gradskog rivala.

Čak 23 šuta uputili su fudbaleri Željezničara ka golu Veleža, od čega ih je 10 išlo u okvir, ali je sjajni čuvar mreže Mostaraca Adnan Bobić bio nesavladiv, pa su "rođeni" dva od ukupno četiri svoja šuta uspjeli da krunišu pogocima i sa "Grbavice" odnesu kompletan plijen.

Prvi put nakon pet i po godina, Velež je savladao Željezničar, te tako omogućio fudbalerima Sarajeva da zimsku pauzu dočekaju na vrhu tabele, sa bodom prednosti ispred gradskog rivala.

ŽELJEZNIČAR - VELEŽ 0:2 (0:1)

Gosti su poveli u 21. minutu golom Nusmira Fajića, a konačnih 0:2 postavio je Muharem Čivić u 67. minutu.

Velež je slavio na "Grbavici" prvi put poslije više od tri decenije. Mostarci su prethodno pobjedu protiv Željezničara ostvarili sad već daleke 1988. godine.

Bila je to utakmica u kojoj su većim dijelom fudbaleri Željezničara imali jalovu inicijativu, pokušavali su domaći na sve načine da pronađu put do protivničke mreže, ali to nisu uspjeli da učine niti jednom.

Pokušao je Amar Osim izuzetno ofanzivnom formacijom u drugom poluvremenu da promijeni stvari, ali sve je ostalo na pokušajima.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Sipović, Bogičević (46. Subašić), Pavić, Sadiković, Alispahić, Mujezinović (74. Dacić), Bojo, Veselinović, Krpić. Trener: Amar Osim.

VELEŽ: Bobić, Manev, Zvonić, Ćosić, Cvijanović (87. Kalezić), Behram (62. Fereira), Fajić, Brandao, Hasanović (79. Alagić), Vehabović, Čivić. Trener: Feđa Dudić.

Jesenji dio prvenstva u nedjelju zatvaraju Borac i Sloboda, a meč na Gradskom stadionu u Banjaluci počinje u 15 časova.

PREMIJER LIGA BiH - 19. KOLO:

Zrinjski - Radnik 1:0 (0:0)
/Šovšić 61/

Mladost - Čelik 4:2 (1:1)
/Vazda 40, Atajić 58 penal, Hadžić 70, Dragutinović 90 - Mahmutović 11, 54/

Tuzla siti - Široki Brijeg 1:0 (0:0)
/Ubiparip 49/

Zvijezda 09 - Sarajevo 1:1 (0:0)
/Đelmić 49 - Ahmetović 77 pen/

Željezničar - Velež 0:2 (0:1)
/Fajić 21, Čivić 67/

Nedjelja:

Borac - Sloboda (15.00)

TABELA: Sarajevo 36, Željezničar 35, Tuzla siti 34, Borac (-1) 32, Zrinjski 31, Radnik 29, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda (-1) 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ajmooo

Sutra od 15 časova, svi na stadion. Igra Borac posljednju ovosezonsku utakmicu. Idemo staviti krunu na sjajnu polusezonu, pa na proljeće da slavimo titulu. Aj Borac

Darko

E sad Borac mora biti mnogo pametan, stice vjerovatno na bod do prvog mjesta. Da li praviti vece rokade u timu jer ce se svi pojacati i probati iskoristiti priliku koja se ne ukazuje cesto za jedan od ćupova. Ili ostati pribran, ne mijenjati mnogo, i probati do evrope ako se mogne

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC