• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Scenario kojem se malo ko nadao: Gatuzo mijenja Ančelotija?

Autor mondo.ba

Duel sa Genkom mogao bi biti posljednji za iskusnog stručnjaka na klupi Napolitanaca.

Crna serija od devet uzastopnih utakmica bez pobjede, računajući nastupe u Seriji A i Ligi šampiona, lako bi mogla biti presudna za sudbinu Karla Ančelotija na klupi Napolija.

Iskusni stručnjak biće na velikom ispitu u posljednjem meču grupne faze evropske elite protiv Genka (utorak, 18.55).

Možda će vas zanimati

U slučaju da Napolitanci ne uspiju da savladaju ni Genk, ta negativna serija biće produžena na čak 10 mečeva. Navijači nekadašnjeg šampiona italije posljednji put su se radovali 23. oktobra, u trijumfu nad Salcburgom 3:2, dok je četiri dana ranije upisana posljednja "trojka" u prvenstvu. Protiv Verone je bilo 2:0.

Napoli sada ima dobru šansu da prezimi u Ligi šampiona, ali s obzirom na trenutnu formu, nije nemoguće da Belgijanci naprave iznenađenje.

Liverpul je lider grupe "E" sa 10 bodova, te u posljednjem kolu gostuje u Austriji. Napoli ima devet bodova, a Salcburg sedam, dok je Genk posljednji sa samo jednim bodom, bez šansi da dočeka proljeće u Evropi.

Italijanski mediji prenose da će Ančeloti uskoro sasvim sigurno biti "bivši", čak i ukoliko Napoli izbori nokaut fazu u Ligi šampiona, a već su krenule spekulacije ko bi mogao da popuni njegovo mjesto na "San Paolu".

Senzacionalan scenario mogao bi biti dolazak Đenara Gatuza na klupu "partenopeija".

Nekadašnji trener Milana, koji se baš i nije proslavio na klupi "rosonera", tako bi mogao naslijediti svog dugogodišnjeg učitelja sa "San Sira".

Navodno, prvi čovjek Napolija Aurelio De Laurentis već je spremio ugovor za Gatuza do kraja sezone, s mogućnošću da isti bude produžen na još jednu godinu ukoliko mladi stručnjak bude imao uspjeha na klupi tima iz Napulja.

Gatuzo je trenersku karijeru započeo 2013. godine u Sionu, gdje je jedno vrijeme nastupao kao trener-igrač. Zatim je kratko vodio Palermo, nakon čega je radio u Grčkoj, gdje je sjedio na klupi OFI Krita.

Uslijedio je povratak u Italiju i trenersko mjesto u Pizi, poslije čega je preuzeo omladinski tim Milana (Primaveru). Nakon što je Vinćenco Montela okončao svoj mandat u Milanu, Gatuzo je dvije godine bio prvi trener "rosonera".

Ipak, nakon što nije uspio da ostvari plasman u Ligu šampiona po okončanju sezone 2018/19, odlučio je da napusti kormilo slavnog italijanskog kluba i od tada je bez posla.

Pročitajte i ovo

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC