• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di Laurentis predstavio novog trenera: Rino stigao u Napulj!

Autor mondo.ba

Dan nakon što je otpušten Karlo Ančeloti, Napolitanci predstavili njegovog nasljednika.

Uprkos plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona, Napoli je sinoć uručio otkaz dosadašnjem treneru Karlu Ančelotiju, a već danas Napolitanci su predstavili novog trenera.

Oduševljeni predsjednik tima iz Napulja Aurelio De Laurentis odlučio je da Ančelotijem nasljednik bude Đenaro "Rino" Gatuzo.

Prvi čovjek "partenopeija" izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da je izuzetno razočaran činjenicom da su pojedini mediji prenijeli kako se posvađao sa Ančelotijem.

"Ančeloti je dugo bio s nama i jedina ispravna stvar je da se ljudski pozdravimo. Ostajemo prijatelji. Pročitao sam negdje da je navodno bilo nesporazuma, čak i svađe među nama. To nije istina. Žao mi je što se sve ovako završilo. Zajedno smo sanjali i odjednom se probudili, rekao sam mu: 'Dragi Karlo, vrijeme je da se naši putevi razdvoje’", pojasnio je Di Laurentis.

Gatuzo će imati veoma težak zadatak da razdrma igrače Napolija, koji su već duži period u letargiji. Prije jučerašnjeg trijumfa protiv Genka (4:0), vezali su čak devet susreta bez pobjede u Seriji A i Ligi šampiona, tako da se svi na "San Paolo" stadionu nadaju da će dolazak novog trenera izazvati pozitivan šok u timu.

"Lako je bilo reći 'da' Napoliju. Radi se o velikom klubu, kako u Italiji, tako i u Evropi. Trenutno prolazi kroz težak period i biću srećan da pomognem da stvari dođu na svoje mjesto", rekao je Gatuzo na predstavljanju.

Sudbina je htjela da u Napoliju zamijeni svog učitelja, sa kojim je dugi niz godina sarađivao na "San Siru", još dok je bio igrač Milana, a Ančeloti trener.

"Teški dani su iza mene. Karlo je još jednom pokazao da mi je kao otac. Zvao me i potvrdio koliko je divan čovjek. Posavjetovao me i usmjerio kako da pomognem timu. Ali, želim odmah ovo da vam kažem, ne poredite Ančelotija i mene, jer je on osvojio sve što se može, a ja sam još mlad trener. Nadam se da ću uspjeti ostvariti bar 10 odsto onoga što je on uspio u karijeri."

Gatuzo je najavio da će učini sve da u Ligi šampiona dogura što dalje, te da u prvenstvu stvari krenu na bolje, kako bi Napoli i naredne sezone igrao u evropskoj eliti.

To neće biti lako, jer pomenuta crna serija Napolitance je poprilično unazadila, na skromnu devetu poziciju, sa osam bodova manje od trenutno četvrtoplasiranog Kaljarija, koji drži posljednje mjesto koje dogodine vodi u Ligu šampiona.

Nekadašnji kormilar Napolija danas je već odradio i prvi trening sa novim izabranicima, a u subotu će debitovati protiv Parme.

Gatuzo je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri, koja traje od 2013. godine, radio u Sionu, Palermu, OFI Kritu, Pizi, te omladinskom, a zatim i prvom timu Milana, odakle je otišao nakon što nije uspio da ostvari plasman u Ligu šampiona po okončanju sezone 2018/19.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC