• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha iznenadio Atalantu, Ronaldo dao dva, Juve tri, Milan nijedan!

Autor mondo.ba

Zahuktala Atalanta poražena na Dal ’Ari od Bolonje koju je sa klupe vodio Siniša Mihajlović. Juventus rutinski savladao Udineze, novo mučenje Milana.

Dok se Milan na San Siru mučio protiv Sasuola i na kraju uzeo samo bod, Juventus je u Torinu rutinski savladao Udineze rezultatom 3:1, ali ono najzanimljivije dešavalo se u na Dal'Ari gdje je Bolonja savladala Atalantu 2:1.

Serija od tri pobjede u svim takmičenjima, među kojima je i istorijski uspjeh, plasman u nokaut fazu Lige šampiona, kao da su ostavili traga na fudbalerima Atalante koji nisu izdržali  nalet Bolonje.

Možda će vas zanimati

Ekipa Siniše Mihajlovića, koji je vodio meč sa klupe, uradila je upravo ono šta je trebala i jedino šta je mogla na ovom meču.

Crveno-plavi su pogotkom Palasija kaznili dva velika promašaja Atalante, potom disciplinovanom igrom čuvali prednost i čekali novu priliku za udar.

Izdržali su do pauze, a nakon nje Poli je snažnim udarcem donio Bolonji prednost 2:0 i stavio Atalantu u vrlo nezgodnu poziciju.

Čitavih pola sata nakon što je Malinovski smanjio na 2:1 imali su fudbaleri iz Bergama da pokušaju da izvuku bar remi na Dal’Ari, posljednja dva,tri minuta i igrača više, ali i "pogrešnu“ ekipu ispred sebe.

Igrači Bolonje još jednom su pokazali svoju "ratničku crtu" i sasvim zasluženo osvojili sva tri boda kojima su se popeli na 11. mjesto na tabeli.

Borba Intera i Juventusa za poziciju broj jedan nastavlja se i u 16. kolu Serije A, a bar do 22.30 časova ona pripada "Staroj dami“ koja je rutinski savladala Udineze 3:0 i trenutno ima bod više od "neroazura“ .

Prvo ime meča u Torinu bio je dvostruki strijelac Kristijano Ronaldo, ali treba istaći i odličnu saradnju napadačkog trija Dibala - Iguain - Ronaldo.

Upravo su Argentinci bili asistenti Portugalcu, prvo Dibala, potom i Iguain, a za 3:0 pobrinuo se Bonući poslije kornera u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Ronaldo, ipak, nije odnio loptu kući jer mu se u finišu u nekoliko navrata ispriječio Muso, potom i stativa pa nije stigao do prvog het-trika u sezoni.

Puseto se upisao u strijelce u četvrtom minutu sudijske nadoknade za konačnih 3:1, ali bilo je prekasno za bilo kakvu neizvjesnost!

Mnogo manje uzbuđenja bilo je na San Siru gdje je Milan odigrao još jedan meč u svom stilu, što znači da je ponovo razočarao svoje navijače.

Uspjeli su "rosoneri“ u prošlom kolu da savladaju Bolonju u gostima, ali su već ove nedjelje kiksali protiv Sasuola odigravši 0:0.

Sasuolo je tako vezao tri remija, a zanimljivo je da ova ekipa nema poraz na gostovanjima još od 25. septembra i gostovanja Parmi.

Milan se takođe može pohvaliti dobrim igrama u gostima, ali i katastrofalnim na svom terenu, jer je od osam mečeva na San Siru ove sezone dobio samo dva!

SERIJA A, 16. kolo

Verona – Torino 3:3 (0:1)
/Pacini 69 pen, Vere 76, Stepinski 84 - Ansaldi 36, 61, Berenger 55/

Milan – Sasuolo 0:0

Bolonja – Atalanta 2:1 (1:0)
/Palasio 12, Poli 53 – Malinovski 60/

Juventus – Udineze 3:1
/Ronaldo  9, 37, Bonući 45 – Puseto 90+4/

Roma – SPAL 18.00

Fiorentina – Inter 20.45

Igrano u subotu:

Breša – Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Spalek 61/

Napoli – Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova – Sampdorija 0:1 (0:0)
/Gabijadini 85/

U ponedjeljak

Kaljari – Lacio 20.45

TABELA: Juventus 39, Inter (-1)38, Lacio (-1)33, Kaljari (-1) 29, Roma (-12) 29, Atalanta 28, Parma 24, Napoli 21, Torino 21, Milan 21, Bolonja 16, Verona 19, Sasuolo (-1) 16, Fiorentina (-1) 16, Leće 15, Sampdorija 15, Udineze 15, Breša (-1) 13, Đenova 11, SPAL (-1) 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC