• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo kao "Džordan", Bufon stigao Maldinija!

Autor mondo.ba

Đanluiđi Bufon primio je pogodak u rekordnom 647. meču u Seriji A, ali su se Paolo Dibala i Kristijano Ronaldo pobrinuli za novi trijumf "Stare dame“.

Remi sa Sasuolom i poraz od Lacija, nakratko su zakočili Juventus u trci sa Interom, ali su osmostruki šampioni nastavili odbranu titule pobijedivši Udineze prošlog vikenda, a u srijedu uveče i Sampdoriju.

"Stara dama“ sa 2:1 savladala je Sampdoriju na Marasiju u premijernom meču 17. dola, koji je pomjeren za srijedu zbog meča Superkupa Italije protiv Lacija koji se igra u nedjelju u Rijadu.

Možda će vas zanimati

Tri boda Juventusu, kojim je klub iz Torina bar do vikenda odmakao Interu donijeli su Paolo Dibala i Kristijano Ronaldo sa dva prelijepa pogotka.

Argentinac je prelijepim volejom doveo Juventus u vođstvo u 19. minutu, a u posljednjem minutu prvog poluvremena na scenu je stupio Kristijano Ronaldo. 

Portugalac je toliko skočio kraj 180 centimetara visokog čuvara, da kad je već bio visoko u vazduhu kada je defanzivac Sampdorije uopšte pomislio da skoči!

To je bez dileme "hajlajt" i ove utakmice i ovog kola Serije A, u kojem su osmostruki šampioni nastavili odbranu titule.

Pogledajte taj pogodak.

Portugalac u posljednjem minutu prvog poluvremena postavio konačnih 2:1 poslije "nebeskog“ skoka iznad domaće odbrane.

Posle lepog gola Paula Dibale za 0:1, za neizvjesnost na Marasiju u međuvremenu se pobrinuo Đanluka Kaprari koji je izjednačio na 1:1 i natjerao Đanluiđija Bufona da vadi loptu iz mreže u njegovom 647. meču u Seriji A.

Iako cifra nije okrugla, itekako je važna jer je Bufon izjednačio rekord Paola Maldinija po broju nastupa u italijanskom prvenstvu, a već na sljedećem prvenstvenom meču kada bude stajao na golu ispisaće posebnu stranicu u knjigama istorije!

Prvo slovo te stranice ispisao je 19. novembra 1995. godine kada je upisao debi u Seriji A na meču između Parme i Milana.

Pobjedom nad Sampdorijom trener "Stare Dame" Mauricio Sari upisao je 100. trijumf u Seriji A.

 Nevio Skala gurnuo ga je u vatru od početka velikog derbija tada dve prvoplasirane ekipe, a sedamnaestogodišnji mladić iz Karare nije se uplašio velikih imena na drugoj strani, poput Roberta Bađa i Žorža Vee.

Bufon je odbranio nekoliko stopostotnih šansi upravo Bađu i Vei i sačuvao svoju mrežu na debiju, nagovijestivši potencijal i klasu koju je dokazao u prethodne 24 godine.

Podsjetite se kako je to izgledalo!

Đanluiđi Bufon debi u Seriji A
Izvor: YouTube

Serija A, 17. kolo

Sampdorija – Juventus 1:2 (1:2)
/Kaprari 35 - Dibala 19, Ronaldo 45/

Petak
Fiorentina – Roma 20.45

Subota
Udineze – Kaljari 15.00
Inter – Đenova 18.00
Torino – SPAL 20.45

Nedjelja
Atalanta – Milan 12.30
Leće – Bolonja 15.00
Parma – Breša 15.00
Sasuolo – Napoli 20.45

Zaostali meč 7. kola: 

Breša - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Traore 25, Kaputo 71/

Tabela: Juventus  (+1) 42, Inter 39, Lacio 36, Roma 32, Kaljari 29, Atalanta 28, Parma 24, Napoli 21, Torino 21, Milan 21, Sasuolo 19, Bolonja 19, Verona 19, Fiorentina 17,  Leće 15, Sampdorija (+1) 15, Udineze 15, Breša 13, Đenova 11, SPAL 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC