• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani okreću novi list - Superkup po ugledu na Špance?

Autor mondo.ba

Na pomolu promjena takmičenja

Fudbaleri Juventusa i Lacija u nedjelju će na stadionu Univerziteta ''Kralj Saud'' u Rijadu ukrstiti koplja u borbi za trofej u italijanskom Superkupu.

''Bjankoneri'' će u Saudijskoj Arabiji tražiti put ka odbrani titule u ovom takmičenju i ukupno devetom peharu, dok će ''nebeskoplavi'' pokušati da stignu do petog i na taj način se izjednače sa milanskim Interom.

Superkup Italije igra se od 1988. godine, a lako može da se desi da od sljedeće godine počne da se ispisuje nova stranica istorije ovog takmičenja!

Naime, od kraja osamdesetih godina, za trofej u Superkupu se bore dva tima, međutim, kako navodi ''Korijere delo sport'', započeti su pregovori da se u Saudijskoj Arabiji ovo takmičenje ubuduće igra – turnirski!

Prema navodima ovog lista, za pehar bi se borila četiri tima, po ugledu na španski Superkup, koji će se na startu 2020. godine po prvi put igrati u novom formatu, uz učešće Barselone kao osvajača Primere, Valensije kao najboljeg tima u Kupu Kralja, te Atletika i Reala kao drugoplasiranog i trećeplasiranog tima La Lige iz prošle sezone.

Saudijska vlast je sa španskim savezom postigla dogovor vrijedan 30 miliona evra po pitanju Superkupa (10 po utakmici), italijanski je ''težak'' 7.5 miliona, ali bi stvari u budućnosti mogle da se promijene.

Trofej Superkupa Italije do sada je osvajalo devet klubova. Prednjači Juventus (osam), Milan ima sedam, Inter pet, a dalje slijede Lacio (4), Roma i Napoli (2), te Sampdorija, Parma i Fiorentina.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC