• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan pred finale: U Flamengu maštaju, u Liverpulu misle o Lesteru

Autor mondo.rs

Drugačija atmosfera u svlačionicama finalista Svjetskog prvenstva za klubove.

Subota, 18.30, termin je finala Svjetskog prvenstva za klubove u kom će se u Dohi, po drugi put u istoriji, sastati Liverpul i Flamengo.

Engleski i brazilski velikani borili su se za interkontinentalni trofej i 1981. godine, a uspješniji su tada bili crveno-crni.

Možda će vas zanimati

Predvođen čuvenim Zikom, Flamengo je u Tokiju slavio 3:0.

Brazilci mašataju o novom podvigu, dok u Liverpulu ovaj duel dočekuju sa dosta manje euforije, mislima već usmjereni na derbi Premijer lige protiv drugoplasiranog Lestera koji ih čeka u četvrtak na "King Pauer" stadionu (21.00).

Imaće, ipak, izabranici Jirgena Klopa značajan motiv da pobjednički završe gostovanje u Kataru, pošto prethodne generacije "Redsa" iz tri pokušaja nisu uspjele da se okite svjetskom titulom.

Pomenuli smo već 1981, a Liverpul je gubio i 1984. od argentinskog Independijentea (0:1) i 2005. od brazilskog Sao Paula (0:1).

"Ako Flamengo pobijedi, imaće feštu. Nas čeka Lester i ne možemo ovo takmičenje učiniti većim za Evropu nego što zaista jeste, ali nama je svakako od velikog značaja", izjavio je Klop i konstatovao da će u Brazilu ovo finale biti ispraćeno sa velikom pažnjom, dok su u Engleskoj od Liverpula tražili da ostane i igra Liga kup, umjesto da putuje u Dohu.

Liverpul je protiv Montereja igrao bez povrijeđenog Vajnalduma i bolesnog Van Dajka, ali su njih dvojica u konkurenciji za sutrašnju utakmicu.

"Igrači su htjeli da učestvuju, klub je htio da učestvujemo i zbog toga smo ovdje", istakao je njemački trener.

Klop je upozorio da će njegova ekipa morati da pazi na opasne napade Flamenga po krilima i dodao da je ekipa portugalskog stručnjaka Žorža Žesusa vrlo nezgodan rival.

"Znam šta možemo da očekujemo. Igraju vrlo intenzivno i dobro su organizovani. Flamengo je ekipa u kojoj se tačno zna ko šta radi. Igraju drugačijim stilom od nas, pritiskaju, igraju direktno. Imaju brze napadače, kreativne veziste, a vole i da šutiraju sa distance", analizirao je ukratko i zaključio:

"Nisu navilkli da gube".

Klopu će ovo biti prvi put da vodi tim protiv rivala iz Brazila. Vidjećemo kako će se snaći.

Liverpul je imao dosta problema u polufinalu protiv meksičkog Montereja, koji je savladan 2:1 golom tek u nadoknadi, dok je Flamengo savladao arabijski Al Hilal 3:1, preokretom u drugom poluvremenu.

"Čeka me najvažnija utakmica u dosadašnjoj karijeri. Biće to trešnjica na Flamengovoj torti za ovu sezonu", najavio je Žorž Žesus, koji je pre Flamenga vodio nekoliko portugalskih klubova, među kojima su Braga, Benfika i Sporting Lisabon, kao i pomenuti Al Hilal koji je njegov sadašnji tim pobijedio u polufinalu.

Veoma emotivno predstojeće finale doživljava i bivši fudbaler Atletiko Madrida, Filipe Luis:

"Ovo je utakmica naših života i siguran sam da ćemo biti najbolji što umijemo".

Hoće li to biti dovoljno da južnoamerički prvak pobijedi evropskog, vidjećemo.

U prošlogodišnjem finalu Real Madrid je savladao arapski Al Ain 4:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC