• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Marković, ni Savić; evo ko mijenja Kovačevića u Izvršnom odboru FSBIH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalski savez RS riješio dilemu ko treba da u Izvršnom odboru FSBIH zamijeni smijenjenog predsjednika FSRS, Milu Kovačevića.

Izvršni odbor FSBIH sastaće se u subotu, a sjednica u Sarajevu trebala biti vrlo interesantna jer bi reprezentacija BIH mogla konačno da dobije novog selektora.

Da li će to biti Dušan Bajević ili neko drugi odlučivaće 15 članova Izvršnog odbora FSBIH, među kojima je i pet predstavnika FSRS.

Možda će vas zanimati

 Nakon što je smijenjen  predsjednik  FSRS Mile Kovačević, jedno mjesto ostalo je upražnjeno ,a pojavila se dilema ko treba da ga zamijeni na mjestu člana IO FSBIH, koje mu je automatski pripadalo kao predsjedniku entitetskog saveza.

V.d. predsjednika FSRS Dušan Marković prije nekoliko dana rekao je da bi on trebao automatski da zauzme tu poziciju, ali da ne planira da učestvuje u radu IO FSBIH, osim ako dobije poziv krovne kuće bh. fudbala, međutim, nakon toga objelodanjeno je da to mjesto pripada zamjenskom članu IO FSBIH.

U današnjoj štampi pojavilo se ime Dragiše Savića kao zamjenskog člana iz Područnog saveza Gradiška, odakle je i Kovačević, međutim, kako MONDO saznaje, to je ipak Milan Bjelajac.

Prema Statutu FSBIH nakon izbora članova IO FSBIH, od predloženih kandidata koji nisu izabrani u u IIO  bira se zamjenski član sa najviše glasova i on mijenja odgovarajućeg člana u slučaju njegove smrti, ostavke, razrješenja, nesposobnosti obavljanja funkcije ili automatske zamjene zbog neprisustvovanja sjednicama.

Ukoliko se radi o predsjedniku FSRS, što je sada slučaj, prema Statutu FSBIH mijenja ga "valjano izabran zamjenski član iz odgovarajućeg kantonalnog/županijskog ili područnog saveza dok se ne izabere novi predsjednik".

Dilema oko toga da li ga mijenja zamjenski član koji je bio kandidat za člana IO FSBIH iz Područnog saveza Gradiška sa kojeg dolazi Kovačević  ili neko drugi postojala je i među aktuelnim rukovodstvom FSRS.

Zbog toga su tražili  od FSBIH da im se dostavi zapisnik sa izborne skupštine FSBIH kako bi se definitivno utvrdilo ko je zamjenski član g. Kovačeviću i dobili su odgovor.

"Zamjenski član koji treba da zamijeni g. Kovačevića je Milan Bjelajac.Četiri člana IO FSBIH su birana i oni imaju svoje zamjenske članove birane od kandidata sa njihovih područja, dok predsjednik FSRS ima automatsku funkciju člana IO FSBIH i nije bio biran. Zbog toga se na skupštini FSBIH birao njegov zamjenski član, bila su dva predložena imena, a na kraju je izabran Milan Bjelajac“, potvrdio je MONDU v.d. predsjednika FSRS, Dušan Marković.

Milan Bjelajac takođe dolazi iz Područnog saveza Gradiška i ranije je obavljao funkciju direktora i predsjednika FK Kozara.

Treba istaći i da smijenjeni predsjednik FSRS, Mile Kovačević ne odustaje od svog učešća u radu IO FSBIH i da je najavio dolazak na sutrašnju sjednicu kao član, što bi moglo dovesti u pitnaje legitimitet odluka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC