• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvršni odbor FSRS sazvao Skupštinu, smjena Mile Kovačevića u utorak

Autor mondo.ba

Održana sjednica IO FSRS i zakazana vanredna sjednica skupštine na kojoj bi predsjednik FSRS Mile Kovačević trebao biti smijenjen.

 FSRS održana sjednica IO. u utorak skupština i smjena Mile Kovačevića Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Inspektorat RS zabranio je rad Fudbalskom savezu RS sve dok se u skladu sa ranijim zahtjevima ne održe vanredna sjednica Izvršnog odbora FSRS i vanredna sjednica Skupštine FSRS.

Prvi korak ka tome učinjen je u subotu prijepodne, kada je održana sjednica IO FSRS, a već u utorak trebala bi da bude održana i skupština poslije koje bi FSRS trebao da nastavi sa radom, ali sa novim rukovodstvom.

Možda će vas zanimati

 Sjednici IO FSRS, koju je zakazao prvi potpredsjednik FSRS Dušan Marković, prisustvovalo je sedam od 11 članova, odnosno deset, jer je Radenko Vasiljević prije tri mjeseca podnio ostavku.

"Naš zadatak je bio da u što kraćem vremenskom periodu deblokiramo Savez, odnosno da ga vratimo u legalne tokove. Da bismo to uradili mi smo imali dva zadatka iz rješenja inspekcije, to je održavanje vanredne sjednice Izvršnog odbora i održavanje vanredne sjednice Skupštine FSRS.  Prvi korak smo učinili, održali smo vanrednu sjednicu IO FSRS na kojoj je bilo prisutno 7 od 11 članova, odnosno od 10 jer je jedan član IO već ranije podnio ostavku. Donijeli smo određene zaključke, a to je da se u utorak, 17. decembra održi vanredna sjednica Skupštine u Banskom dvoru u Banjaluci.  Imaće jednu tačku dnevnog reda, onu koju su tražila 43 delegata na svom zahtjevu – razrješenje predsjednika FSRS, g. Mile Kovačević", rekao je Marković.

Niko od članova IO FSRS ne želi da prejudicira odluku Skupštine, ali očekuje se da Kovačević u utorak bude smijenjen, s obzirom da je ogromna većina delegata potpisala zahtjev za održavanje sjednice sa tačkom dnevnog reda – razrješenje predsjednika FSRS.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbalski savez RS neće, međutim, već u utorak dobiti novog predsjednika.

"Izbori će se održati u narednih mjesec dana, onako kako Statut FSRS nalaže“, rekao je Marković i istakao da će nakon sjednice skupštine FSRS nastaviti sa normalnim radom.

"Inspekcija je napisala da će odblokirati savez kada budu ispunjeni uslovi, a to su održavanje sjednice IO i sjednice Skupštine. Prvi korak je napravljen danas, drugi slijedi u utorak“.

On nije želio da govori o eventualnim mogućim potezima aktuelnog predsjednika FSRS, koji je najavio tužbem kao i žalbe UEFA i FIFA, koje ne tolerišu miješanje politike u fudbalske asocijacije.

"Mi ne znamo šta g. Kovačević sada planira, mi nastojimo da odblokiramo savez. On nema pravo na žalbu, ima pravo na tužbu, ali to ne odlaže rješenje. Ovdje nema politike. Ukoliko krene na tu kartu moraće da dokazuje da ovdje ima politike, a ja to nisam primijetio“, rekao je Marković.

Milorad Lale, član Izvršnog odbora ispred PFS Istočno Sarajevo rekao je da članovi IO FSRS, odnosno predsjednici područnih saveza koji nekoliko mjeseci traže smjenu Kovačevića nijednog trenutka nisu tražili zaštitu UEFA, FIFA ili FSBIH, jer rade po Statutu FSRS i zakonima.

"I u odgovoru UEFA na ono famozno pismo što im je poslato stoji da svi učesnici u ovom slučaju moraju da se pridržavaju zakona države u kojoj žive“.

On je dodao da generalni sekretar FSRS Goran Ćejić ne radi svoj posao profesionalno.

"Mi smo na današnju sjednicu pozvali i profesionalca u FSRS, generalnog sekretara, g. Ćejića koji se oglušio na naš poziv, što još jednom dokazuje da on ne radio profesionalno svoj posao. Ovo nije grupa građana, ovo su članovi Izvršnog odbora FSRS koji se moraju uvažavati i koji su digli ruku za njegov profesionalni angažman u FSRS“, istakao je Lale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC