• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko strijelac i asistent u Firenci, a Kolarov majstor za slobodnjake!

Autor mondo.ba

Rimljani su se prošetali Firencom pred zimsku pauzu u Seriji A.

Roma je zabilježila 10. jubilarnu pobjedu u Seriji A i mirno će na četvrtom mjestu na tabeli provesti božićne i novogodišnje praznike.

FIORENTINA - ROMA 1:4 (1:2)

Do nova tri boda, Rimljani su na stadionu "Artemio Franki" došli vjerovatno mnogo lakše nego što se to očekivalo, a zasluge za trijumf pripadaju dvostrukom strijelcu Lorencu Pelegriniju, kojem je dva puta asistirao Edin Džeko, strijelac jednog pogotka, uz majstoriju iz slobodnog udarca Aleksandra Kolarova.

Poslije dvije šanse “viola” odnosno mladog Srbina Dušana Vlahovića, koji je najprije tukao iz slobodnjaka iznad prečke, a potom i pogodio mrežu Rome, ali je gol poništen zbog ofsajda, “vučica” je ekspresno uzvratila i za nekoliko minuta povela sa 0:2.

Najprije je u 19. minutu lijepu akciju u tri poteza rutinski završio kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, da bi tri minuta kasnije iz slobodnog udarca sa 18 metara, majstorski pogodio srpski kapiten Aleksandar Kolarov.

Džeko i Kolarov su ove sezone prvi golgeteri RImljana sa sedam odnosno pet postignutih pogodaka.

Izabranici Vinćenca Montele su smanjili u 34. minutu nakon lose reakcije odbrane “vučice”, pa se poslije glavometa Milan Badelj sam našao na pet-šest metara ispred golmana Pau Lopeza I rutinski pogodio mrežu - 1:2.

Pokušavali su "ljubičasti", za koje je svih 90 minuta solidno odigrao srpski dvojac Nikola Milenković i Dušan Vlahović, da stignu do izjednačenja, ali gosti sa "Olimpika" su sve dileme razriješili u 73. minutu kada je Lorenco Pelegrini pogodio mrežu sa ivice kaznenog prostora.

Džeko je prošao po desnoj strani i vratio loptu Pelegriniju, a on pogodio sami ugao gola Bartolomeja Dragovskog, da bi u samom finišu isti igrač na novu asistenciju kapitena BiH postavio konačnan rezultat poslije brzog kontranapada - 1:4.

Na samom kraju utakmice, Vlahović je opet uzdrmao prečku Rominog gola i još jednom pokazao da mu se smiješi lijepa karijera u Firenci, koju će s druge strane vjerovatno napustiti trener Vinćenco Montela.

SERIJA A - 17. KOLO

Fiorentina - Roma  1:4 (1:2)

/Badelj 34 - Džeko 19, Kolarov 22, Pelegrini 73, 88/

Subota

Udineze - Kaljari (15.00)

Inter - Đenova (18.00)

Torino - SPAL (20.45)

Nedjelja

Atalanta - Milan (12.30)

Od 15.00

Leće - Bolonja

Parma - Breša

Sasuolo - Napoli (20.45)

Igrano u srijedu:

Sampdorija - Juventus 1:2 (1:2)

/Kaprari 35 - Dibala 19, Ronaldo 45/

Tabela: Juventus(+1) 42, Inter 39, Lacio 36, Roma (+1) 35, Kaljari 29, Atalanta 28, Parma 24, Napoli 21, Torino 21, Milan 21, Sasuolo 19, Bolonja 19, Verona 19, Fiorentina (+1) 17,Leće 15, Sampdorija (+1) 15, Udineze 15, Breša 13, Đenova 11, SPAL 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC