• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dekijeva filozofija: Zvezda je šampion, igra na pobedu i nikad ne odustaje!

Autor mondo.rs

Stanković najavio ofanzivan stil igre crveno-belih pod njegovom komandom.

 Filozofija Dejana Stankovića: Zvezda je šampion, igra na pobedu i nikad ne odustaje! Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

Dejan Stanković se vratio u Crvenu zvezdu.

Kako sam kaže, vratio se kući posle 22-godišnje misije u Italiji.

Možda će vas zanimati

"Imao sam utisak kao da me je Zvezda poslala u jednu misiju koja je trajala 22 godine, sa namerom da me vrati jednog dana na 'Marakanu'. I taj dan je danas... Sad da ti pričam o emocijama, bilo bi glupo. Kao jedan veliki zvezdaš to doživljavam onako - baš pred suze", rekao je Stanković u uvodu svog gostovanja na klupskoj televiziji. 


Razgovor je snimljen pre zvanične promocije novog trenera u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", tako da smo dosta toga već čuli - da izrazito poštuje svog prethodnika Vladana Milojevića i zahvaljuje mu na svemu što je uradio za Zvezdu i što mu je ostavio po dolasku iz kluba, te obećanje da se će "boriti kao lav", kao i da će ozbiljno računati na igrače ponikle u omladinskom pogonu kluba sa "Marakane".


Najavio je Stanković i kako očekuje da izgleda njegov tim na terenu.

"Velika je čast voditi Crvenu zvezdu, biti među zvezdašima. Ja znam šta ovaj klub nosi i kolio je veliki. Zvezda je šampion, Zvezda igra na pobedu i nikad ne odustaje. Zvezda ne zna da igra defanzivno. Ti si taj koji treba da dominira, ali pametno. Da ne da protivniku da diše i verujte mi da ću na tome najviše raditi".

Bivšem kapitenu, koji je 1998. sa samo 20 godina otišao u italijansku Seriju A, u Lacio, u vođenju tima pomagađe Nebojša Milošević, Miloš Milojević i Nenad Milijaš (čeka se još kondicioni trener, koji bi mogao biti Italijan).

"Vrlo bitna stvar je moj stručni štab. To su fenomenalni ljudi i veliki profesionalci koji su u materiji. Sklop mladih i ambicioznih ljudi, gladnih uspeha. Nećemo odustati nijednog trenutka i borićemo se kao lavovi", obećao je Stanković.

Iako nema veliko trenersko iskustvo, zapravo, jedini put kad se konkretno bavio tim poslom bilo je u sezoni 2014/15, kada je bio asistent Andrei Stramaćoniju, bivši reprezentativac i osvajač Lige šampiona sa Interom 2010. godine uverava da to neće biti problem i da zvezdaši nemaju razlog za zabrinutost.

"Biće teško, ali kad nije bilo teško? U Zvezdi je teško jer je to ogroman klub. Navikao sam da se nosim sa tim kroz karijeru, borio sam se za titule i trofeje. Znam šta treba da se radi da bi se trofej osvojio. Radio sam sa najjačim trenerima na svetu, igrao u najjačim klubovima u tom periodu. Igrao sa fenomenalnim igračima... Da li veruješ da mi fali iskustva? Nikada se neću vaditi na to. O meni možete da pričate kao da imam 10 godina iskustva i da me tako ocenjujete. Od nečega mora da se krene", objasnio je i dodao:

"Kada sam prelomio, u glavi sam verovao da ću postati trener Crvene zvezde, a ja od svojih ideja ne želim da bežim... Ne možeš da kažeš: 'E, ja hoću da budem trener Crvene zvezde i da se završi na tome'. Ti moraš da dođeš spreman, da imaš viziju, da imaš ideje i svoj stručni štab. Onda je na ljudima iz kluba da odluče. Naše ideje i energija su se spojile i zajednički ćemo ići na svaku pobedu".

Očigledno je da je Dejan Stanković veoma uzbuđen zbog nove uloge u svom životu.

"Ima prvi sastanak, prvi trening i prva utakmica. To jedva čekam. 'Gorim!'. Uzbuđen sam, volim izazove i ne bežim od odgovornosti. Biće teško, ali bilo koji posao na svetu je težak. Kad se (igrači) odmore lepo, biće rada", naglasio je novi trener crveno-belih.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC