• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda gradi i na Senjaku: Dobro došli na NOVI stadion FK Grafičar!

Autor mondo.rs

Akademija, hotel, trening centar, časovi fudbala, psihologije, anatomije, stranih jezika... FK Grafičar objavio je fotografije novog stadiona od 3.500 mesta.

Ne priprema se samo FK Crvena zvezda za izgradnju novog stadiona, već i njen poslovno-tehnički partner sa Senjaka.

FK Grafičar objavio je fotografije novog stadiona od 3.500 mesta - na mestu sadašnjeg - čija bi izgradnja trebalo da počne za godinu dana, saopšteno je medijima sa adrese Ljutice Bogdana 1a.

Možda će vas zanimati

"U sklopu stadiona planirana je i akreditovana Akademija i hotel gde bi mladi igrači mogli da sudiraju, treniraju, hrane se pravilno. Pored fudbala, psihologije, anatomije, stranih jezika... Imali bi i časove kuvanja i zdravog načina zivota. Bila bi organizovana i savetovanja o finasijama", navodi se u saopštenju.

"U Belgiji i Holandiji, kao i drugim razvijenim zemljama, fudbaleri su obavezni da deo svojih primanja odvajaju u poseban namenski fond koji mogu da koriste tek po završetku karijera", smatraju u Crvenoj zvezdi, koja već neko vreme blisko sarađuje sa "grafosima" i tamo šalje neke od najtalentovanijih igrača na "kaljenje".

U budućnosti ta saradnja trebalo bi, sudeći prema ovom planu, da bude samo jača i ozbiljnija.

"Akademija bi ujedno služila i za obrazovanje i stvaranje ambicioznih, posvećenih i profesionalnih sportskih radnika. Pored Akademije, i ostala infrastruktura na stadionu (svlačionica, teren, VIP loža) bila bi uređena prema standardima UEFA i FIFA u meri da bi i međunarodne utakmice mogle da budu odigravane na novom stadionu Grafičara", rečeno nam je u Crvenoj zvezdi.

Pogledajte galeriju fotki.


"U planu je i izgradnja komercionaonog objekta, koji bi bio u fukciji sporta, odnosno kluba. Stadion Kopenhagena godišnje prihoduje 6,5 miliona evra samo od rente. Komercijani deo stadiona bio bi izgrađen po poslednjim standardima energetske efikasnosti, odnosno 'green tehnologiji' za 'zelenim krovom' i fasadom koja bi se uklapala u ambijent Senjaka i parkova kojima je okružen", navodi se u saopštenju i zaključuje da su, za sada, urađeni potporni zid i manji radovi.

"Sada se čekaju dozvole za opočetak radova, koji očekujemo za godinu dana".

Biće zanimljivo ispratiti ove neimarske radove na Banjičkom vencu i Senjaku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC