• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Levandovski "za Zvezdu" ispred Mesija: Poljak najbolji strijelac 2019!

Autor mondo.rs

Među najraspucanijim golgeterima Kristijano Ronaldo tek na šestoj poziciji.

Robert Levandovski je najbolji strijelac 2019. godine! Napadač Bajern Minhena završava tekuću godinu kao lider na listi najboljih golgetera u svim zvaničnim utakmicama za klub i reprezentaciju.

Poljak je u prethodnih 12 mjeseci postigao 54 gola i tako završio ispred Lionela Mesija.

Možda će vas zanimati

On je zamalo umakao nevjerovatnom Argentincu, pošto je godinu okončao sa četiri pogotka više od Mesija, prenosi "Marka".

U dresu Bajerna je ove godine postigao nestvarnih 48 golova, a preostalih šest za nacionalni tim u kvalifikacijama za EURO 2020.

U prestizanju Mesija pomoglo mu je što je na pet utakmica Lige šampiona ove jeseni, Levandovski postigao čak 10 golova, od toga pet protiv Crvene zvezde.

On je u Minhenu jednom matirao crveno-bijele, da bi u Beogradu to učinio čak četiri puta u razmaku od 14 minuta. Bez tih pet golova, Poljak bi završio odmah iza Mesija, sa 49 pogodaka.

Mesi je tako, poslije 2018. u kojoj je bio najbolji, skliznuo na drugo mjesto, a posljednji 50. gol stigao je u meču protiv Alavesa. Bila je ovo deveta Mesijeva godina u posljednjih 10 u kojima je bio strijelac bar 50 puta.

Treće mjesto na ovoj listi je zauzeo Kilijan Mbape koji je za Pari Sen Žermen i Francusku strijelac bio 44 puta, dok je Rahim Sterling tri puta manje tresao mreže u dresu Mančester sitija i Engleske.


Zanimljivo, na petom mjestu se nalazi Izraelac Eran Zahavi, koji je za Gvangžu R&F (koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi) bio strijelac čak 40 golova.

Tek iza Zahavija, na šestoj poziciji, nalazi se Kristijano Ronaldo sa 39 pogodaka. Od toga čak 14 je postigao za reprezentaciju Portugala, dok je 25 došlo na mečevima Juventusa.

Ronalda prate Alfredo Morelos (Rendžers i Kolumbija) i Karlos Vela (Los Anđeles FC) sa 38 golova, dok su po 36 postizali Andraž Šporar (Slovan Bratislava i Slovenija), Gabrijel Barbosa "Gabigol" (Flamengo i Brazil) i Abderazak Hamdalah (Al Nasr)...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC