• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori počinju sutra - Ugovori ovih 20 igrača ističu u ljeto 2020.

Autor mondo.rs

Kada fudbaleri uđu u posljednjih šest mjeseci svog važećeg ugovora, imaju dozvolu da pregovaraju sa ostalim zainteresovanim ekipama.

 Igrači kojima ističu ugovori na ljeto 2020. Izvor: MN PRESS

Januarski prelazni počinje prvom danom 2020. godine, a čini se da će posla na transfer pijaci biti mnogo. Za takav zaključak je dovoljno da pogledamo samo imena igrača kojima narednog ljeta ističu ugovori.

Kao što već znate, fudbaleri imaju pravo da pregovaraju šest mjeseci prije nego što im ugovor istekne. Ukoliko oni tada naprave sporazum, nakon isteka ugovora će kao slobodni igrači preći u novu sredinu. To bi narednog ljeta moglo da se desi i za mnoga zvučna imena.

Možda će vas zanimati

Za neke od igrača sa ovog spiska interesovali su se najveći svjetski klubovi. Real Madrid, Barselona, PSŽ, Mančester junajted i ostali pokušavali su da dovedu neku od ovih zvijezda u svoje redove, a januar koji je pred nama mogao bi da im posluži da se dogovore sa igračima.

Nekim igračima sa spiska ugovori upravo i ističu u najvećim svjetskim klubovima. Tako su se na listi našli igrači Čelsija, Totenhema, Borusije Dortmund, Liverpula, Juventusa, Mančester sitija...

Da krenemo redom, od možda i najtraženije ''robe'' za predstojeći prelazni rok. Prethodnog ljeta se mnogo pisalo o odlasku Kristijena Eriksena iz Totenhema, u Mančester junajted ili Real Madrid, a sada je ta opcija još vjerovatnija. ''Pijevci'' su promijenili trenera, Danac nije na nivou koji klub želi i promjena sredine djeluje kao sasvim realno rješenje.

Za razliku od Totenhema koji pored Eriksena ima još i Jana Vertongena u ovakvoj situaciji, Čelsi ima nešto veće probleme. Oni se suočavaju sa nekoliko problema pošto ugovori narednog ljeta ističu Pedru, koji nije mnogo igrao, Žiruu i Vilijanu, igraču koji ima najveći uticaj na igru od pomenute trojice.

Dok za Vilijana postoje ponude, a ljetos se interesovala i Barselona, ostala dvojica igrača nisu tako blizu transfera. Priča se da bi i Pedro želio u Barselonu, pod bilo kakvim uslovima, dok se posljednjih dana otvorila opcija da Žiru ponovo promijeni stranu u Londonu i pojača Arsenal.

Dvojicu igrača blizu isteka ugovora ima i Mančester junajted. Već je poznato da Nemanja Matić traži novu sredinu za sebe, a to bi mogao da bude scenario i za njegovog saigrača Erika Bajia, štopera koji zbog povreda nije uspio da se nametne na ''Old Trafordu''.


Od igrača u Engleskoj već je poznato da sredinu mijenja David Silva, a vidjećemo sa kim će španski vezista uspeti da se dogovori oko nastavka karijere. Klub već sada može da traži Adam Lalana, a Džon Lundstram, jedno od najvećih iznenađenja u ovojh sezoni Premijer lige mogao bi da bude iznenađenje prelaznog roka.

Ovaj januar bi mogao da bude veoma buran u Parizu. Ugovori narednog ljeta ističu Tomasu Menijeu i Tijagu Silvi, dvojici važnih šrafova u defanzivi francuskog šampiona. Isti tim je zainteresovan za Bleza Matuidija, reprezentativca Francuske kome ističe ugovor u Juventusu.

Kada smo već u Italiji, vrijedi pomenuti i dvojac Napolija. Tamo bi moglo da bude posebno turbulentno zbog De Laurentisovog problema sa igračima, a u ljeto 2020. bez ugovora će ostati Dris Mertens i Hoze Kaljehon. Nekome bi sigurno značili njihovi potpisi.

Koferi bi mogli da budu spakovali i dvojici igrača Valensije. Za Enera Banegu se interesovao Arsenal dok je tamo bio Emeri, a Ezekijel Garaj će takođe biti interesantan pojedinim klubovima tokom ovog januara.


Bivši igrač Zenita će tražiti klub, a to bi mogao da radi i jedan sadašnji član kluba iz Sankt Petersburga. Artjem Dzjuba, možda i najbolji ruski fudbaler u ovom momentu, ima slobodu da tokom januara pregovara sa zainteresovanim stranama.

To pravo će vjerovatno koristiti i Mario Gece, strijelac gola za svjetsku titulu na Mundijalu u Brazilu. Borusija iz Dortmunda, Bajern, pa ponovo Borusija. Da li je tu kraj? vidjećemo, opcije su pred njim.

Prethodnih nedelja bilo je najava da će kapiten srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Kolarov dobiti novi, produženi ugovor u rimu. Čak je Roma spremna i da mu ponudi funkciju u klubu nakon igračke karijere, ali je ''Vučica'' poslednjih godina nesigurno tlo.

Klub je možda na prodaju ovih dana, a novi vlasnici će možda imati nove planove. Ukoliko Aleksandar Kolarov ne produži ugovor sa rimskim timom, narednog leta će postatislobodan igrač. To znači da ponude mogu da počnu da stižu već sada.

Naravno da se spisak slobodnih igrača ne završava ovim, jer je previše ljudi kojima ističe ugovor narednog ljeta. Ipak, nekako je ovih 20 fudbalera najzanimljivije pred januarsku ''pijacu'' i pred prelazni rok u kom će mnogi odlučiti da promijene svoje karijere.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC