• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop protiv Anćelotija - šta mislite, ko ima više pobjeda? (VIDEO)

Autor mondo.rs

Menadžer Liverpula biranim riječima govorio o narednom rivalu. "On je jedan od najpametnijih koje sam sreo...", rekao je u najavi derbija.

Fudbaleri Liverpula uživaju u Premijer ligi, u kojoj su prvi sa 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lester, a naravno da se njihove ambicije ne odnose samo na prvenstvo.

Ekipa Jirgena Klopa priprema se da u nedjelju igra gradski derbi protiv Evertona u FA Kupu (17.01 čas), a za to vreme njemački stručnjak ne krije koliko poštuje novog trenera "karamela" - Karla Anćelotija.

Možda će vas zanimati

Legendarni stručnjak sjeo je u decembru na klupu tima sa Gudisona i u prve dvije utakmice vodio ga do trijumfa protiv Barnlija i Njukasla, uz minimalni poraz protiv Sitija u srijedu.


Klop je pred nedjeljni meč jako lijepo govorio o Anćelotiju, a zanimljivo je da u međusobnom skoru protiv "Don Karla" menadžer prvaka Evrope ima negativan učinak.

U ukupno šest međusobnih duela njihovih timova, Anćelotijeve ekipe pobijedile su Klopove tri puta (jednom Real i dva puta Napoli), s tim da je jedna od dvije Klopove pobjede bila nedovoljna za prolaz Dortmunda u Ligi šampiona (2:0).

Međusobni skor:

19/20 Liverpul - Napoli 1:1
19/20 Napoli - Liverpul 2:0
18/19 Liverpul - Napoli 1:0
18/19 Napoli - Liverpul 1:0
13/14 Dortmund - Real 2:0
13/14 Real - Dortmund 3:0

Posebno je interesantno da je Klop sa Liverpulom jedini put pobijedio Anćelotijev Napoli u čuvenoj utakmici na Enfildu, u kojoj je Alison u nadoknadi odbranio trijumf Redsa i uveo ih u nokaut fazu Lige šampiona, koju je engleski tim potom i osvojio.

Podsjetite se tog meča i te odbrane!


"Karlo Anćeloti je jedan od najpametnijih ljudi koje sam ikad sreo. I ne bi prihvatio posao da nije imao dobru ekipu. Uvijek smo bili uvjereni u to da je Evertonov tim zaista, zaista dobar. Uložili su mnogo u prelaznom roku i doveli su neke zaista dobre fudbalere, ali iz nekog razloga nije im uspjelo. Međutim, kombinacija dobrog menadžera i dobrog tima pomaže sa vremena na vrijeme", nasmijao se Klop u najavi sutrašnjeg meča.

Biće zanimljivo pratiti njihovo rivalstvo i u Engleskoj...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC