• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oblak "zagrmio" u 93. minutu: Odbrana sezone na "Metropolitanu"!

Autor mondo.rs

Poslije goleade u šest minuta igre prvog poluvremena, crveno-bijeli oklijevali su da slome otpor gostiju i to im se umalo obilo o glavu.

Muk, pa ovacije!

Oko 60.000 navijača na "Metropolitanu" ove subote uveče zanijemilo je na sekund kada su fudbaleri gostujućeg tima izveli povezanu i tačnu akciju po desnoj strani, a Enis Bardhi istrčao "sa druge stative" sam na idealan centaršut Ernanija sa ivice šesnaesterca.

Sve što je trebalo Makedonac albanskog porijekla da uradi je trzaj glavom za veliko slavlje u 94. minutu ekipe, što je i uradio, ali je zaboravio da na gol-crti stoji jedan od najboljih golmana današnjice.

Možda će vas zanimati

Jan Oblak izveo je rijetko viđenu odbranu i sačuvao ekipu trenera Dijega Simeonea gubitka dva boda u utakmici u kojoj crveno-bijeli dugo nisu pomišljali da slome otpor rivala i za to na kraju bili umalo kažnjeni:

Atletiko Madrid - Levante 2:1 (2:1) u utakmici 17. kola Primere.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda "Čolovog" nedorečenog sastava (Lokomotiva 2:0, Osasuna 2:0, Betis 1:2), koji je prije toga imao samo pet pobjeda u 18 mečeva La Lige i Lige šampiona.

Ova, prva u 2020. godini, ostvarena je poslije goleade u šest minuta igre. Prvo je u 13. minutu Kjeran Tripije asistirao za četvrti gol Anhela Koree (Argentinac je za pet i po sezona u Atletiku postigao 32 gola uz 33 asistencije na 207 utakmica), ali je samo tri minuta kasnije izjednačio Marti Rođer na dodavanje veziste Hozea Kampanje.

Bio je to deveti pogodak startnog napadača u ekipi Paka Lopeza ove sezone, ali ne i posljednji u ovom mahnitom periodu utakmice - već u 16. minutu do asistencije je stigao i lijevi bek Atletika, Renan Lodi, čije je dodavanje u 2:1 pretvorio štoper Felipe.

Nisu se često navijači Atletika radovali goleadama pod vođstvom Simeonea, a ako su pomislili da će tako biti ove subote uveče - prevarili su se.

Za Levante, koji je imao tri pobjede u Primeri i Kupu kralja uoči dolaska u prestonicu, do 85. minuta igrao je Nemanja Radoja i bio veoma dobar u veznom redu u kom ga je potom odmijenio crnogorski internacionalac Nikola Vukčević.

Ranije u subotu Atletikov gradski rival Real bio je ubjedljiv u predgrađu Madrida, a važnu pobjedu zabilježila je i Valensija, iako je bila sve samo ne ubjedljiva u duelu sa srpskim reprezentativcem Markom Dmitrovićem.

Za kraj dana od 21 čas pratićemo "Katalonski derbi": Espanjol – Barselona.

Rezultati 19. kola:

subota

Valensija - Eibar 1:0 (1:0)
/Gomez 27/

Hetafe - Real Madrid 3:0 (1:0)
/Sorija 35, Varan 55, Modrić 97/

Atletiko Madrid - Levante 2:1 (2:1)
/Korea 13, Felipe 18 - Rođer 16/

Espanjol - Barselona 21.00

nedelja

Granada - Majorka
Real Sosijedad - Viljareal
Alaves - Betis
Selta - Osasuna

petak

Valjadolid - Leganes 2:2 (1:2)
/Unal 8, 79 - Braitvait 4, Mesa 13/

Sevilja - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
/Nunez 60 - Kapa 15/

Tabela: Madrid 40 (+1), Barselona 39, Sevilja (+1) 35, Atletiko (+1) 35, Sosijedad 31, Valensija (+1) 31, Hetafe 30 (+1), Bilbao (+1) 29, Levante (+1) 26, Viljareal 25, Granada 24, Osasuna 23, Betis 23, Valjadolid (+1) 21, Alaves 19, Eibar (+1) 19, Majorka 15, Selta 14, Leganes (+1) 14, Espanjol 10.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC